Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ιάπωνες ερευνητές ανακάλυψαν σπάνιο θησαυρό αξίας 24.8 δισεκατ. ευρώ!

Οι Ιάπωνες ερευνητές μπορεί να αλλάξουν τελείως την οικονομία της χώρας τους, καθώς βρέθηκαν πάνω από 230 εκατομμύρια τόνοι σπάνιων υλικών και αυτό θα μπορούσε να αποφέρει στην ίδια επιπλέον 24.8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επί του παρόντος, περίπου το 95% των σπάνιων γαιών παγκοσμίως προέρχεται από την Κίνα, οπότε η ανακάλυψη τόσο σημαντικών πηγών εκτός της περιοχής αποτελεί σημαντική ώθηση τόσο για την οικονομία όσο και για την παραγωγή των χωρών υποδοχής.

Ο λόγος για τον οποίο τα υλικά αυτά είναι τόσο πολύτιμα είναι η χρήση τους στην παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου - συγκεκριμένα σε τεχνολογίες όπως τα smartphones, τα υβριδικά αυτοκίνητα και τα αεροσκάφη.

Σάλος στην Ιαπωνία: Πολιτικός πρότεινε την αφαίρεση μήτρας από τις γυναίκες άνω των 30 που δεν έχουν τεκνοποιήσει

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ανακάλυψη σπάνιων ορυκτών γύρω από τα λιμάνια των νησιών Minami-Tori-shima από Ιάπωνες ερευνητές είναι τόσο σημαντική, καθώς όχι μόνο δίνει στη χώρα μια τεράστια οικονομική ώθηση, αλλά ενισχύει και την τεχνική παραγωγή της.

Οι έρευνες

Οι ερευνητές «έψαξαν» πάνω από 100 περιοχές του βυθού, σε βάθος έως και 5.200 μέτρα, και βρήκαν έναν πραγματικό θησαυρό.

Όπως αναφέρει το Ίδρυμα Nippon, εκτιμάται ότι η περιοχή που ερευνήθηκε κατέχει ένα πυκνό πεδίο 230 εκατομμυρίων τόνων «εύκολα εξορύξιμων κοιτασμάτων μαγγανίου», που απλώνεται σε μια έκταση περίπου 10.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Αυτό περιλαμβάνει 610.000 τόνους κοβαλτίου και 740.000 τόνους νικελίου - αρκετοί για να καλύψουν τις ανάγκες της Ιαπωνίας για 75 και 11 χρόνια αντίστοιχα.

Αυτήν την στιγμή ένας μετρικός τόνος κοβαλτίου πωλείται προς 24.080 δολάρια, ενώ η ίδια ποσότητα νικελίου κοστίζει 15.288 δολάρια.

Επομένως, αν η Ιαπωνία πουλούσε ολόκληρο το εκτιμώμενο εύρημα θα εισέπραττε λίγο πάνω από 24.8 δισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός που θα έδινε μεγάλη ώθηση στην οικονομία. Ωστόσο, καθώς η Ιαπωνία εισάγει σήμερα σχεδόν όλα τα υλικά σπάνιων γαιών, είναι κατανοητό ότι θα ήθελε να κρατήσει το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ευρήματος για αυτήν.

Εκτιμάται ότι οι απαιτήσεις για υλικά όπως αυτά θα αυξηθούν κατά 400 έως 600%, καθώς η τεχνολογία που λειτουργεί με μπαταρίες θα γίνει το κύριο ζητούμενο, αντικαθιστώντας τις βιομηχανίες που λειτουργούσαν παλαιότερα με φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

Εταιρείες όπως η Tesla έχουν ήδη γνωρίσει μεγάλη άνθηση στις ΗΠΑ με την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί σημαντική ώθηση για τις εταιρείες με έδρα την Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τον Yasuhiro Kato, καθηγητή που ειδικεύεται στη γεωλογία των πόρων στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο, η Ιαπωνία σχεδιάζει να ανυψώσει περίπου τρία εκατομμύρια τόνους από τα υλικά που προέρχονται ετησίως, ενώ το ίδιο το Πανεπιστήμιο θα παρέχει λεπτομερή ανάλυση των εξορυσσόμενων πόρων.

Αυτή η περιορισμένη ετήσια εξόρυξη είναι επίσης σημαντική, καθώς ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον, καθώς το «κυνήγι» του άνθρακα σε άλλες ωκεάνιες περιοχές έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί καταστροφικό κίνδυνο.

Tags
Back to top button