Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ: Ζήτησαν από το Κατάρ να απελάσει την ηγεσία της Χαμάς, αν συνεχίσει να απορρίπτει τις προτάσεις

Να διώξει την ηγεσία της Χαμάς από το έδαφός του, εάν η παλαιστινιακή οργάνωση συνεχίσει να απορρίπτει τις προτάσεις για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ, ζήτησαν οι ΗΠΑ από το Κατάρ, όπως ανέφερε η Washington Post επικαλούμενη αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, μετέφερε το μήνυμα στον πρωθυπουργό του Κατάρ, Μοχάμεντ Μπιν Αμπντούλ Ραχμάν αλ Θάνι, τον περασμένο μήνα.

«Κρέμεται από μια κλωστή» η εκεχειρία στη Γάζα: Aντιπροσωπεία της Χαμάς στην Αίγυπτο

Η Washington Post ανέφερε επίσης ότι αξιωματούχοι στο Κατάρ, το οποίο φιλοξενεί την πολιτική ηγεσία της Χαμάς κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2012, ανέμεναν το αίτημα για απέλαση εδώ και μήνες, και ακόμη περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες, με φόντο την αυξανόμενη απογοήτευση από το αδιέξοδο των συνομιλιών - σύμφωνα με τρεις διπλωμάτες που γνωρίζουν το θέμα. Μάλιστα, αξιωματούχοι του Κατάρ συμβούλευσαν τους ηγέτες της Χαμάς -συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος ζει στην πρωτεύουσα Ντόχα- ότι θα πρέπει να προετοιμάσουν ένα εφεδρικό σχέδιο σε περίπτωση που αναγκαστούν να φύγουν.

Ζητά εγγυήσεις η Χαμάς για να συμφωνήσει

Την ίδια στιγμή, ανώτεροι αξιωματούχοι της Χαμάς δήλωσαν στην εφημερίδα Haaretz πριν από την άφιξή τους (αναμένεται σήμερα) στο Κάιρο για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, ότι στην πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεσμεύονται μεν για κατάπαυση του πυρός, ωστόσο το ερώτημα είναι αν το Ισραήλ μπορεί να δεσμευτεί να μην ξαναρχίσει τις μάχες μετά την απελευθέρωση των ομήρων. Οι αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι η οργάνωση ζητά από τους μεσάζοντες εγγυήσεις για το θέμα αυτό.

 

Tags
Back to top button