Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ: Το συγχαρητήριο μήνυμα Μπλίνκεν για την 63η Επέτειο Ανεξαρτησίας της Κύπρου

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στάθηκε στο γεγονός ότι οι δεσμοί μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Λευκωσίας είναι ισχυρότεροι από ποτέ, δηλώνοντας ότι εμπνέεται από τις νέες δυνατότητες που μια πιθανή επανένωση του νησιού μπορεί να ανοίξει για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Τη πλήρη προσήλωση των ΗΠΑ στην επίτευξη μιας λύσης για το Κυπριακό που θα βρίσκεται εντός του καθορισμένου από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ διαπραγματευτικού πλαισίου υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο συγχαρητήριο μήνυμα που δημοσίευσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την 63η Επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Δήλωση του Άντονι Μπλίνκεν για την την 63η Επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στέλνω τις καλύτερες ευχές στον λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς γιορτάζετε την 63η επέτειο της ανεξαρτησίας του έθνους σας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι εταίροι στην επιδίωξη ενός πιο ειρηνικού και ευημερούντος κόσμου και μοιράζονται τη δέσμευση τους στη δημοκρατία, στην ελευθερία και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι δεσμοί μεταξύ των εθνών μας δεν ήταν ποτέ ισχυρότεροι και προσβλέπουμε στην περαιτέρω εμβάθυνση του πλήρους φάσματος των δεσμών μας μεταξύ των κυβερνήσεων και της κοινωνίας των πολιτών. Εμπνέομαι από τις δυνατότητες που θα μπορούσε να ανοίξει μια επανενωμένη Κύπρος για όλους τους ανθρώπους της και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι σε μια συνολική διευθέτηση υπό την ηγεσία της Κύπρου, με τη διευκόλυνση του ΟΗΕ, για την επανένωση του νησιού στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα για όλους τους Κύπριους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν στη δύναμη και την ανθεκτικότητα του κυπριακού λαού και θα παραμείνουν σταθεροί συνεργάτες σας. Εκφράζω τους θερμούς μου χαιρετισμούς και τις καλύτερες ευχές μου για ακόμη μια χρονιά συνεχούς φιλίας και εμβάθυνσης της συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία».
 

Tags
Back to top button