Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ: Το 49% των Αμερικανών τάσσεται υπέρ της καθαίρεσης του Τραμπ

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα, έξι στους δέκα Αμερικανούς αποδοκιμάζουν τις ενέργειες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και περίπου οι μισοί τάσσονται υπέρ της καθαίρεσής του.

Με βάση αυτή τη δημοσκόπηση της εφημερίδας Washington Post και του τηλεοπτικού δικτύου ABC News, μόλις το 36% των Αμερικανών εγκρίνουν τις ενέργειες του προέδρου. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση των δύο μέσων, τον Απρίλιο, το 40% των Αμερικανών ενέκρινε και το 56% αποδοκίμαζε τον πρόεδρο.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.003 ενηλίκων στο διάστημα 26-29 Αυγούστου, λίγες ημέρες μετά την καταδίκη του πρώην συνεργάτη του, Πολ Μάναφορτ για τραπεζική και φορολογική απάτη και την παραδοχή του πρώην προσωπικούη δικηγόρου του ότι φοροδιέφευγε και παραβίασε τη νομοθεσία περί χρηματοδότησης των προεκλογικών εκστρατειών.

Σχεδόν ένας στους δύο (ποσοστό 49%) είπε ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να ξεκινήσει τη διαδικασία καθαίρεσης του Τραμπ ενώ το 46% διαφωνεί με αυτήν την πρόταση. Το 53% πιστεύει ότι ο πρόεδρος είναι ένοχος για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης επειδή προσπάθησε να παρέμβει στην έρευνα που διεξάγει ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές. Ωστόσο, το 35% των Αμερικανών πιστεύει αντιθέτως ότι ο πρόεδρος δεν επιχείρησε να παρέμβει στην έρευνα αυτή, την οποία αποκαλεί "κυνήγι μαγισσών".

Πάνω από έξι στους δέκα (63%) είπαν ότι στηρίζουν την έρευνα του Μιούλερ.

Τα ποσοστά του Τραμπ βελτιώνονται όταν οι ερωτήσεις αφορούσαν θέματα οικονομίας: το 45% εγκρίνει τους χειρισμούς του, όμως ακριβώς το ίδιο ποσοστό τους αποδοκιμάζει.

Η δημοτικότητα του προέδρου ποικίλλει, ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση των ερωτηθέντων: το 78% των Ρεπουμπλικάνων τον επιδοκιμάζουν, ενώ το 93% των Δημοκρατικών και το 59% των ανεξάρτητων τον αποδοκιμάζουν.

Το περιθώριο λάθους της δημοσκόπησης αυτής ανέρχεται στις 3,5 μονάδες.

Tags
Back to top button