Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ: Τίμησε την 11η Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος Τραμπ - «Η Αμερική δεν θα υποκύψει ποτέ στην τυραννία» (βίντεο)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τίμησε σήμερα στην πόλη Σάνκσβιλ τους "ήρωες" της πτήσης 93 οι οποίοι "άλλαξαν τον ρου της ιστορίας", δεκαεπτά χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Κάτω από έναν συννεφιασμένο ουρανό, ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε το θάρρος "αυτών των ανδρών και των γυναικών", μετά την τελετή στη διάρκεια της οποίας διαβάστηκαν τα ονόματα των επιβατών και των μελών του πληρώματος, ένα προς ένα. Παρόντες ήταν και πολλοί συγγενείς των θυμάτων.

Σ' αυτούς τους λόφους της Πενσιλβάνιας, περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ουάσινγκτον, συνετρίβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 το ένα από τα τέσσερα αεροσκάφη που είχαν καταλάβει οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα. Οι επιβάτες της πτήσης αυτής ενημερώθηκαν από τα τηλέφωνά τους για τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης και προσπάθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους για να μην φτάσει στον στόχο του, την πρωτεύουσα.

"Το μνημείο αυτό είναι ένα μήνυμα προς τον κόσμο: η Αμερική δεν θα υποκύψει ποτέ στην τυραννία" υπογράμμισε ο Τραμπ, επαναλαμβάνοντας ότι είναι αποφασισμένος "να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να εγγυηθεί την ασφάλεια της Αμερικής".

"Καμία τρομοκρατική ενέργεια δεν θα μπορέσει ποτέ να αλλάξει αυτό που είμαστε" τόνισε από την πλευρά του, με μήνυμά του στο Twitter, ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Τραμπ, που συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Μελάνια, εγκαινίασε τον "Πύργο των Φωνών", ένα μνημείο ύψους περίπου 30 μέτρων. Ο πύργος περιλαμβάνει 40 καμπάνες –μία για κάθε θύμα της πτήσης 93– οι οποίες αλλάζουν ήχο, ανάλογα με την ένταση και την κατεύθυνση του ανέμου.

Tags
Back to top button