Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ: «Θα επιβάλλουμε κυρώσεις σε όποιον συναλλάσσεται με Β.Κορέα» - Και στην Κίνα που κατέχει αμερικανικό χρέος;

Οι Αμερικανοί φαίνεται πως πάνε «γυρεύοντας» και προχώρησαν σε μια ανεδαφική δήλωση που δείχνει ότι το «βαθύ» αμερικανικό κράτος θεωρεί ότι βρίσκεται ακόμα στην εποχή της δεκαετίας τουμ 70' καθώς απειλούν με κυρώσεις την Κίνα η οποία κατέχει πολύ μεγάλο μέρος του αμερικανικού δημόσιου χρέους!

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στιβ Μνούτσιν διεμήνυσε ότι σε περίπτωση που τα Ηνωμένα Έθνη δεν επιβάλουν σκληρότερες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα εξαιτίας των πυρηνικών δοκιμών της, έχει έτοιμο ένα εκτελεστικό διάταγμα που θα υποβάλει στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ προς υπογραφή, το οποίο θα επιβάλλει κυρώσεις σε οποιαδήποτε χώρα συναλλάσσεται με την Πιονγκγιάνγκ.

«Έχω έτοιμο ένα εκτελεστικό διάταγμα. Είναι έτοιμο να πάει στον πρόεδρο. Θα μου δίνει εξουσιοδότηση να σταματάω τις εμπορικές συναλλαγές και να επιβάλλω κυρώσεις σε οποιονδήποτε κάνει εμπορικές συναλλαγές με τη Βόρεια Κορέα. Ο πρόεδρος θα το εξετάσει όταν έρθει η ώρα, αφού δώσει στον ΟΗΕ χρόνο για να αναλάβει δράση», δήλωσε ο Μνούτσιν σε δημοσιογράφους στο αεροσκάφος με το οποίο επέστρεφε στην Ουάσινγκτον από τη Βόρεια Ντακότα, όπου ο Τραμπ εκφώνησε ομιλία για τη φορολογική μεταρρύθμιση την οποία θέλει να προωθήσει. 

Η Κίνα έγινε και πάλι ο μεγαλύτερος πιστωτής των ΗΠΑ στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, με το αμερικανικό κρατικό χρέος που διακρατά να αυξάνεται κατά 44 δισεκ. δολάρια στο 1,15 τρισεκ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Τους τελευταίους οκτώ μήνες, ο μεγαλύτερος πιστωτής των ΗΠΑ ήταν η Ιαπωνία, η οποία, ωστόσο, προχώρησε τον Ιούνιο σε πώληση αμερικανικών ομολόγων ύψους 21 δισεκ. δολαρίων.

Το υπουργείο Οικονομικών κατέτασσε την Κίνα στη θέση του μεγαλύτερου ξένου πιστωτή των ΗΠΑ για το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων εννέα ετών.

Σημειώνεται ότι η Κίνα έχει εμπορικές συναλλαγές με την Β.Κορέα αξίας 60 δισ. δολαρίων ετησίως

Όπως γίνεται κατανοητό δεν είναι καθόλου εύκολο να επιβάλλεις κυρώσεις σε κάποιον που του χρωστάς!

 

Tags
Back to top button