Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ: Στο Κογκρέσο μετά το τέλος του shutdown η ομιλία Τραμπ για την Κατάσταση της Ένωσης

Ο Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε πως θα πραγματοποιήσει την παραδοσιακή ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης στο Κογκρέσο, μετά τη λήξη του shutdown.

Είναι παράδοση κάθε χρόνο ο πρόεδρος των ΗΠΑ να μιλά στο Κογκρέσο για την Κατάσταση της Ένωσης. Φέτος, εξαιτίας του shutdown και της διαμάχης του Τραμπ με τους Δημοκρατικούς για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να μην μιλήσει όπως επιτάσσει η παράδοση.

Με δυο αναρτήσεις του στο twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, διεμήνυσε ότι η ομιλία του θα γίνει στο Κογκρέσο κι όχι αλλού, όταν επαναλειτουργήσει το ομοσπονδιακό κράτος, που εδώ και εβδομάδες είναι στον «πάγο», με αποτέλεσμα χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι να αναγκάζονται σε υποχρεωτική αργία.

Η ανακοίνωση του Τραμπ έγινε με αιχμές κατά της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, της Νάνσι Πελόζι. «Καθώς το shutdown συνεχίζεται, η Νάνσι Πελόζι μου ζήτησε να κάνω την ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης. Συμφώνησα. Μετά, άλλαξε γνώμη εξαιτίας του shutdown, προτείνοντας μια άλλη ημερομηνία. Είναι δικαίωμά της, θα μιλήσω όταν το shutdown τελειώσει.

Δεν ψάχνω άλλο χώρο (σ.σ. εννοεί να μη γίνει στο Κογκρέσο) για την ομιλία γιατί δεν υπάρχει χώρος που να μπορεί να ανταγωνιστεί με την ιστορία, την παράδοση και τη σημασία της αίθουσας της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ανυπομονώ να δώσω μια σπουδαία ομιλία στο κοντινό μέλλον» έγραψε ο Τραμπ.

Tags
Back to top button