Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ: Σχολείο στη Τζόρτζια επαναφέρει τη «βέργα» - Πως θα εκτελείται η τιμωρία

Σχολείο στη Τζόρτζια επαναφέρει τη «βέργα» ως τιμωρία για τους μαθητές, σε μία απόφαση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις ΗΠΑ. 

Το GSIC, ένα ημι-ιδιωτικό σχολείο, έστειλε στους γονείς των μαθητών έγγραφο προκειμένου να δώσουν τη συναίνεσή τους για τη χρήση της σωματικής τιμωρίας σε περίπτωση που τα παιδιά τους έχουν κακή συμπεριφορά στην τάξη.

«Υπήρχε μια εποχή που η σωματική τιμωρία ήταν κάτι φυσιολογικό στο σχολείο και δεν υπήρχαν τα προβλήματα που έχουμε τώρα», εξήγησε η επιστάτρια του GSIC, Τζόντι Μπουλινό, μιλώντας στο WRDW/WAGT. Σύμφωνα με την ίδια, υπήρχαν κάποιοι που ενθουσιάστηκαν, λέγοντας ότι καιρός ήταν να επανέλθει αυτή η τακτική και άλλοι που σοκαρίστηκαν.

Το έγγραφο που εστάλη στους γονείς περιγράφει λεπτομερώς πώς θα επιβάλλεται η σωματική τιμωρία στους μαθητές, σε περιπτώσεις που υποπέσουν σε τρίτο παράπτωμα.

«Ο μαθητής θα μεταφέρεται σε ένα γραφείο. Θα βάζει τα χέρια του στα γόνατά του ή σε ένα έπιπλο και θα τον χτυπούν στα οπίσθια με ένα ραβδί. Η τιμωρία θα επιβάλλεται παρουσία ενός ενήλικου μάρτυρα και δεν επιτρέπονται πάνω από τρία χτυπήματα. Επίσης, νωρίτερα θα έχουν ειδοποιηθεί οι γονείς του μαθητή, ενώ το ραβδί θα είναι ξύλινο, μήκους 61 εκατ. και πλάτους 15 εκατοστών.

Σε περίπτωση που κάποιοι γονείς δεν δώσουν τη συγκατάθεσή τους για σωματική τιμωρία, η εναλλακτική είναι πενθήμερη αποβολή για τον μαθητή. Σύμφωνα με την Μπουλινό, το ένα τρίτο των απαντήσεων ήταν υπέρ της επιβολής της ποινής. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε 19 πολιτείες των ΗΠΑ επιτρέπεται ακόμη η επιβολή σωματικής τιμωρίας στα σχολεία.

Tags
Back to top button