Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΗΠΑ-Σημαντική πρωτοπορία: Φωνητικό τεστ ανιχνεύει τον κορονοϊό;

Επιστήμονες της αμερικανικής Mayo Clinic συνεργάζονται με μια εταιρεία που ειδικεύεται στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο «CBS», καθώς η μάχη κατά της νόσου COVID-19 διατηρεί τους γιατρούς σε επαγρύπνηση και με τα αυτιά τεντωμένα...

Ως Διευθυντής Καρδιοαγγειακής Έρευνας στην Mayo Clinic, ο καθηγητής Αμίρ Λέρμαν θεωρεί ότι η νέα εποχή στην Iατρική έχει να κάνει με την τεχνητή νοημοσύνη.

«Το σώμα μας στέλνει πολλά σήματα τα οποία δεν προσέχουμε. Όταν μιλάμε για τη φωνή, δεν είναι ακριβώς αυτό που εσείς και εγώ μπορούμε να ακούσουμε. Η φωνή είναι ένα φάσμα πολλών συχνοτήτων», όπως εξηγεί.

Μελέτες που έγιναν σε ασθενείς διαφόρων νόσων στην κλινική Mayo επιβεβαίωσαν αυτές τις συχνότητες, εντοπίζοντας ορισμένους βιομετρικούς δείκτες για να ελέγχουν και να ανιχνεύουν την υγεία των ασθενών. Από πνευμονική υπέρταση, άνοια και κατάθλιψη έως και COVID-19.



«Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο στοιχείο αναγνώρισης φωνής για να δούμε αν θα μπορούμε να ανιχνεύουμε εξατομικευμένες περιπτώσεις με COVID», επισημαίνει ο καθηγητής Λέρμαν.

Τον δικό του συλλογισμό εξηγεί ο Tαλ Γουέντεροου, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Vocalis Health», μια ισραηλινής ιατρικής εταιρείας που χρησιμοποιεί αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης για τον έλεγχο, τη διαχείριση και την πρόβλεψη της υγειονομικής περίθαλψης.

«Τα πρώιμα δεδομένα μας δείχνουν ότι έχουμε ένα σήμα τόσο σε συμπτωματικούς όσο και σε ασυμπτωματικούς ασθενείς», υποστηρίζει ο Γουέντεροου.

«Τώρα σας ζητείται να μετρήσετε από το 50 έως το 70. Έχετε πέντε δευτερόλεπτα για να καθαρίσετε το λαιμό σας και να ετοιμαστείτε», ακούγεται να λέει το φωνητικό μήνυμα , όπως ο ίδιος επισημαίνει.

«Μεταφέρουμε τη φωνή από τον φωνητικό τομέα στον τομέα των εικόνων. Στη συνέχεια, κάθε φωνή που ακούγεται μεταφράζεται σε μια εικόνα και συγκρίνουμε και εξετάζουμε αυτήν τη σχέση», προσθέτει.

Η ισραηλινή εταιρεία Vocalis συνεργάζεται με επιχειρήσεις στην Ασία και την Ινδία με στόχο να βρεθούν τρόποι προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στο γραφείο .

Παρά το γεγονός ότι αυτό μπορεί να ακούγεται σαν κάτι από τη διαστημική εποχή, η Vocalis υποστηρίζει ότι το φωνητικό τεστ για την ανίχνευση του νέου κορωνοϊού, έρχεται σε μια στιγμή που η ανέπαφη φροντίδα είναι κρίσιμη.

«Προσπαθούμε να ποσοτικοποιήσουμε και να σταθεροποιήσουμε τις μετρήσεις και να το χρησιμοποιήσουμε ως εργαλείο στην φαρέτρα των επιστημόνων για την υγειονομική περίθαλψη», προσθέτει.

Μόλις δημοσιευθεί η μελέτη αυτή για τον εντοπισμό της νόσου Covid- 19 σε επιθεώρηση αξιολόγησης, η Mayo Clinic ελπίζει πως θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το φωνητικό τεστ.

Για τα επόμενα δύο χρόνια, η Mayo Clinic θα πραγματοποιήσει μελέτη με δείγμα 400 ασθενών με πνευμονική υπέρταση για να εξετάσει τις φωνές τους, σε μία προσπάθεια να κατανοήσει καλύτερα την υγεία τους και την εξέλιξη της νόσου.

Tags
Back to top button