Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ: Προσπάθεια γερουσιαστών να άρουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς για την Κούβα

Μια δικομματική ομάδα αμερικανών γερουσιαστών επανέφερε χθες νομοθεσία στη Γερουσία για να αποσύρει όλους τους περιορισμούς σε ταξίδια στην Κούβα, προσελκύοντας περισσότερους υποστηρικτές αυτή τη φορά, σημάδι μιας αυξανόμενα θετικής στάσης απέναντι στις σχέσεις ΗΠΑ-Κούβας το μέλλον των οποίων ωστόσο παραμένει αβέβαιο. Το νομοσχέδιο Ελευθερία Ταξιδιού στην Κούβα είχε εισαχθεί στη Γερουσία το 2015 από οκτώ Ρεπουμπλικανούς και Δημοκράτες υποστηρικτές του, αλλά δεν έφτασε ποτέ στην ολομέλεια. Η χθεσινή προσπάθεια έχει 55 υποστηρικτές.

Κατά την προεκλογική του εκστρατεία το 2016, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε απειλήσει ότι θα αντιστρέψει τις προσπάθειες του Δημοκρατικού προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα το 2014 να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του νησιώτικου έθνους στην Καραβαϊκή που τελεί υπό κομμουνιστικό καθεστώς. Η κυβέρνηση του Τραμπ εξετάζει την αμερικανική πολιτική απέναντι στον πρώην ψυχροπολεμικό εχθρό των ΗΠΑ.

Ο Ομπάμα χαλάρωσε τους περιορισμούς στις εμπορικές συναλλαγές και τα ταξίδια, δημιουργώντας ένα κύμα αμερικανικών επισκέψεων στην Κούβα, παρότι ο τουρισμός δεν είχε ακόμα επιτραπεί επισήμως. Την Τετάρτη, πάνω από 40 αμερικανικά ταξιδιωτικά γραφεία και οργανισμοί προέτρεψαν τον Τραμπ να μην ακυρώσει τα ταξίδια αμερικανών πολιτών στο νησί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button