Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ: «Πόρτα» στον Αντ. Σκαραμούτσι απ' τον Λευκό Οίκο - «Ξηλώνει» το «deep american state» ο Ντ. Τραμπ

Η απομάκρυνση του Άντονι Σκαραμούτσι από τη θέση του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, μόλις δέκα μέρες αφότου ανέλαβε και αφού είχε προβεί σε μια «επίδειξη δύναμης», κατορθώνοντας μέσα σε αυτό το διάστημα να «φάει» όχι μόνο τον προκάτοχό του Σον Σπάισερ, αλλά και τον πρώην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους, ήταν έκπληξη για πολλούς καθώς φαίνεται ξεκάθαρα ότι λειτουργούσε για το «βαθύ αμερικανικό κράτος» (deep american state) το οποίο αν και ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αναλάβει τον Λευκό Οίκο απ' τις 20 Ιανουαρίου 2017 έχει εδραιωθεί από τα χρόνια των κυβερνήσεων Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα.

Όμως φαίνεται πως πλέον ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να βάλει τάξη στο γραφείο του και πως έχει αποφασίσει πως κάτι τέτοιο θα γίνει μόνο με στρατιωτικούς όρους: Για το λόγο αυτό επιλέχθηκε για την θέση του προσωπάρχη ο στρατηγός Τζον Κέλι, μέχρι πρότινος υπουργός Εθνικής Ασφάλειας. 

Κι εκείνος, θέλοντας να ξεκαθαρίσει πως τα πράγματα άλλαξαν, λίγες ώρες αφότου ανέλαβε καθήκοντα, έδειξε ποιος είναι το αφεντικό κι έστειλε τον Άντονι Σκαραμούτσι... από εκεί που είχαν πάει ο Σπάισερ και ο Πρίμπους! 

Σύμφωνα με τις πηγές των ΝΥΤ ήταν ο ίδιος ο Κέλι που «ανακοίνωσε» την απόλυση Σκαραμούτσι όταν σε συνάντηση που είχε με υπαλλήλους του Λευκού Οίκου ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είναι πλέον ο επικεφαλής.

Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Άντονι Σκαραμούτσι θα αποχωρήσει από την θέση του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου. Ο κύριος Σκαραμούτσι ένιωσε ότι θα ήταν καλύτερο να δώσει την δυνατότητα στον προσωπάρχη Τζον Κέλι να ξεκινήσει από μηδενική βάση και να συγκροτήσει την δική του ομάδα».

Αυτό που δεν έγινε ανεκτό, όπως παραδέχθηκε στην ενημέρωση τύπου η εκπρόσωπος του Τραμπ, ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο Σκαραμούτσι αναφέρθηκε στον Πρίμπους κατά την περιβόητη συνέντευξή του στο περιοδικό New Yorker, όπου είπε πως ο Ελληνοαμερικανός πρώην προσωπάρχης είναι «ένας γ... παρανοϊκός σχιζοφρενής». Ο πρόεδρος ένοιωσε ότι τα σχόλια του Άντονι Σκαραμούτσι ήταν ανάρμοστα, ανέφερε η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Ο Κέλλι, στρατηγός των πεζοναυτών και με τέσσερα αστέρια, καλείται να αντιμετωπίσει αυτό που τα αμερικανικά μμε χαρακτηρίζουν «χάος στον Λευκό Οίκο». Μέχρι τώρα, υπήρχαν τουλάχιστον τρία διαφορετικά κέντρα εξουσίας, που καθένα αναφερόταν ξεχωριστά στον πρόεδρο Τραμπ: Ένα υπό τον Πρίμπους, ένα υπό τον σύμβουλο ασφλαείας Στηβ Μπάνον και ένα υπό την Ιβάνκα Τραμπ. Όσοι γνωρίζουν καλά, υποστηρίζουν πως αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί ο Τραμπ εδώ και πολλά χρόνια και πως αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. 

«Τώρα όμως», σημειώνει το cbs, «το σχέδιο είναι να δοκιμαστεί μια στρατιωτικού τύπου αλυσίδα διοίκησης, με σκοπό να φέρει δομή και πειθαρχία στον Λευκό Οίκο». 

Tags
Back to top button