Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ: O επικεφαλής του οικονομικού τμήματος Οργανισμού Τραμπ εξασφάλισε ασυλία από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο επικεφαλής του οικονομικού τμήματος του Οργανισμού Άλεν Ουάισελμπεργκ, εξασφάλισε ασυλία στο πλαίσιο της έρευνας για τον πρώην δικηγόρο του Αμερικανού προέδρου, Μάικλ Κοέν!

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς χορήγησαν ασυλία στον επικεφαλή του οικονομικού τμήματος του Οργανισμού Τραμπ Άλεν Ουάισελμπεργκ, στο πλαίσιο της έρευνάς τους για τον πρώην δικηγόρο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κοέν, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal.

Ο Ουάισελμπεργκ είχε κληθεί να καταθέσει ενώπιον ομοσπονδιακού Δικαστικού Συμβουλίου νωρίτερα φέτος.

Ο Κοέν, ο οποίος κατέβαλε χρήματα πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 σε δύο γυναίκες που ισχυρίζονταν ότι διατηρούσαν ερωτικές σχέσεις με τον Τραμπ, δήλωσε ένοχος στις αρχές της εβδομάδας για φοροδιαφυγή, τραπεζική απάτη και παραβίαση της νομοθεσίας περί χρηματοδότησης προεκλογικών εκστρατειών. Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο ίδιος ο Τραμπ του έδωσε την εντολή να φροντίσει για την πληρωμή των δύο γυναικών.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο των ερευνών τους οι αρχές έχουν χορηγήσει ασυλία και σε δύο στελέχη του ομίλου American Media Inc που εκδίδει τη σκανδαλοθηρική εφημερίδα National Enquirer. Η ταμπλόιντ είχε καταβάλει 150.000 δολάρια στη μία από τις γυναίκες, την πρώην playmate Κάρεν ΜακΝτούγκαλ, για τα αποκλειστικά δικαιώματα της ιστορίας της, την οποία δεν δημοσίευσε ποτέ. Το ένα από τα στελέχη στο οποίο χορηγήθηκε ασυλία είναι ο Ντέιβιντ Πέκερ, παλιός φίλος του Τραμπ.

Μια εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών του Μανχάταν, που διεξάγουν την έρευνα σε βάρος του Κοέν, απέφυγε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα. Ο Οργανισμός Τραμπ δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να απαντήσει.

Το όνομα του Ουάισελμπεργκ αναφέρθηκε από τον Κοέν σε μια συνομιλία του με τον Τραμπ –την οποία μαγνητοφώνησε κρυφά– και στην οποία φέρονται να συζητούν την πιθανότητα να αποζημιώσουν την American Media για τα χρήματα που έδωσε στην ΜακΝτούγκαλ.

Tags
Back to top button