Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε ρωσική τράπεζα με φόντο τη Βενεζουέλα

Οι ΗΠΑ επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις σε ρωσική τράπεζα, διότι θεώρησαν πως υποστηρίζει την κυβέρνηση Μαδούρο στη Βενεζουέλα.

Κυρώσεις στην τράπεζα Evrofinance Mosnarbank, επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, με την κατηγορία βοηθά το καθεστώς του προέδρου της Βενεζουέλας Μαδούρο να παρακάμψει τις οικονομικές ποινές που του έχουν επιβληθεί από τις αμερικανικές αρχές.

«Το παράνομο καθεστώς έχει επωφεληθεί από τα δεινά του λαού της Βενεζουέλας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Τ. Μνούτσιν. «Η ενέργεια αυτή αποδεικνύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν μέτρα εναντίον ξένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που υποστηρίζουν το παράνομο καθεστώς και συμβάλλουν στην οικονομική κατάρρευση και ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τον λαό της Βενεζουέλας».

Σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται στην εν λόγω τράπεζα ως ίδρυμα που ανήκει από κοινού σε κρατικές εταιρείες της Ρωσίας και της Βενεζουέλας, και έχει παράσχει οικονομική, υλική ή τεχνολογική στήριξη στην κρατική εταιρεία πετρελαίου του Καράκας, την PdVSA.

Ως αποτέλεσμα των κυρώσεων «παγώνουν» όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Evrofinance που βρίσκονται στην δικαιοδοσία της Ουάσιγκτον, ενώ παράλληλα απαγορεύεται σε επιχειρήσεις και πρόσωπα που εδρεύουν ή βρίσκονται στις ΗΠΑ να συναλλάσσονται μαζί της.

Tags
Back to top button