Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ και ΕΕ κοντά σε συμφωνία για παροχή 50 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία

Την πρόθεση τους να συνεισφέρουν 20 δισ. δολάρια σε ένα κοινό πακέτο βοήθειας των G7 προς την Ουκρανία, δήλωσαν οι ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) υπό την προϋπόθεση ότι η τελευταία τροποποιήσει το καθεστώς κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Ακόμη και αν η ΕΕ δεν προβεί στις αλλαγές στις κυρώσεις της -κάτι που θα παρέτεινε το χρονικό διάστημα πριν τα μέτρα τεθούν προς επανεξέταση από τα κράτη μέλη- οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να συνεισφέρουν στο σχεδιαζόμενο πακέτο των 50 δισ. δολαρίων, αλλά με χαμηλότερο ποσό, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Τον Ιούνιο, οι G7 συμφώνησαν επί της αρχής να παράσχουν στην Ουκρανία το μη επιστρεπτέο δάνειο, το οποίο θα αποπληρωθεί με τη χρήση των κερδών που θα προκύψουν από τα περίπου 280 δισ. δολάρια σε δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στην Ευρώπη.

Η ρωσική FSB συνέλαβε δύο «πράκτορες της Ουκρανίας» στην Κριμαία - Ένας ντόπιος και ένας «ξένος»

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον προτίθεται να συμμετάσχει πλήρως στη δέσμευση των 50 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία και ότι η κλίμακα της συνεισφοράς της θα εξαρτηθεί από τις διαβεβαιώσεις που μπορεί να δώσει η ΕΕ ότι τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ είχαν αρχικά συμφωνήσει να συνεισφέρουν παρόμοια ποσά ύψους περίπου 20 δισ. δολαρίων η καθεμία, μέχρι που η Ουάσινγκτον απαίτησε από την Ευρώπη ένα πιο ανθεκτικό καθεστώς κυρώσεων για να διασφαλίσει ότι τα κέρδη από τα ρωσικά assets θα παραμείνουν διαθέσιμα, καθώς απαιτείται ομόφωνη ανανέωση κάθε έξι μήνες.

Η ΕΕ βρίσκεται στη διαδικασία προσαρμογής των κυρώσεών της για τα ακινητοποιημένα περιουσιακά στοιχεία, ώστε να χρειάζεται να ανανεώνονται μόνο κάθε 36 μήνες, σύμφωνα με την απαίτηση των ΗΠΑ.

Η ΕΕ έχει επίσης προτείνει να συνεισφέρει έως και 35 δισ. ευρώ, ή 39 δισ. δολάρια, από τον συλλογικό προϋπολογισμό της σε περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν συμμετάσχουν στο δάνειο.

Tags
Back to top button