Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΗΠΑ: Η θερμότερη χρονιά για τη Γη το 2016 -Των τελευταίων 136 ετών

Καθώς ο υδράργυρος πέρσι κατέγραφε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο κάθε μήνα, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο η θερμοκρασία στην επιφάνεια του εδάφους και των ωκεανών ήταν κατά 0,94 βαθμό Κελσίου υψηλότερη από τη μέση θερμοκρασία (των 13,9 βαθμών) του 20ού αιώνα. Έσπασε επίσης το προηγούμενο ρεκόρ, του 2015, κατά 0,04 βαθμό Κελσίου.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 σταμάτησε η κατάρριψη των ρεκόρ ζέστης, που συνεχιζόταν επί 16 μήνες.

Σε μια ξεχωριστή ανάλυσή της που βασίζεται σε δεδομένα των παγκόσμιων θερμοκρασιών, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι το 2016 ήταν το θερμότερο έτος εδώ και 136 χρόνια.

Οι πέντε χρονιές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες έχουν καταγραφεί όλες από τις αρχές του 21ου αιώνα: το 2005, το 2010, το 2014, το 2015 και το 2016.
«Ακόμη και αν δεν λάβουμε υπόψη μας την άνοδο της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου Ελ Νίνιο, το 2016 παραμένει η πιο ζεστή χρονιά στη σύγχρονη ιστορία», σημείωσε ο καθηγητής Πιρς Φόρστερ, ο διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Πρίσλεϊ για το Κλίμα, στο Πανεπιστήμιο του Λιντς, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Φόρστερ είπε ότι το 2017 πιθανότατα δεν θα είναι τόσο ζεστό αλλά δεν αποκλείει να καταγραφούν νέα ρεκόρ τα επόμενα χρόνια, «εκτός και αν σημειωθεί μια μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη», και αυτό γιατί η ηφαιστειακή τέφρα «κρύβει» τον ήλιο.

Tags
Back to top button