Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

ΗΠΑ: Έρευνα για την "εξαφάνιση" $370 εκατ. λίγες ώρες μετά την πτώχευση του FTX

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στις ΗΠΑ διερευνούν μια υπόθεση με άρωμα "κυβερνο-εγκλήματος" που φέρεται να εξαφάνισε περισσότερα από 370 εκατ. δολάρια από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX λίγες ώρες μετά την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε, όπως μετέδωσε το Bloomberg News επικαλούμενο ατόμο με γνώση του θέματος.

Η ποινική έρευνα ξεκίνησε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και είναι ξεχωριστή υπόθεση από τις κατηγορίες για απάτη σε βάρος του συνιδρυτή του FTX Sam Bankman Fried.

Ν. Ηλιόπουλος: Να καταργηθεί το κατάπτυστο Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει τα πτυχία των καλλιτεχνών

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μανχάταν δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να σχολιάσει το θέμα, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης και το FTX δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Η εταιρεία FTX κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα και ο Bankman-Fried παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος, αφού οι traders απέσυραν δισεκατομμύρια από την πλατφόρμα μέσα σε τρεις ημέρες και το ανταγωνιστικό ανταλλακτήριο Binance εγκατέλειψε μια συμφωνία διάσωσης.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε τον Bankman-Fried ότι προκάλεσε απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα από το FTX, ενώ Αμερικανός εισαγγελέας έκανε λόγο για "απάτη επικών διαστάσεων".

Η κατάρρευση του FTX έχει αναζωπυρώσει τους φόβους για το μέλλον της αγοράς κρυπτονομισμάτων, αφού το ανταλλακτήριο ανέφερε πως αντιμετωπίζει μια "σοβαρή κρίση ρευστότητας".

Tags
Back to top button