Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ηλ. Κουσκουβέλης: «Σημαντικός για την Ευρώπη ο γαλλο-γερμανικός άξονας»

"Σημαντικό για την Ευρώπη" χαρακτήρισε τον άξονα Γαλλίας-Γερμανίας ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ηλίας Κουσκουβέλης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

"Η ΕΕ στηρίζεται και στη Γαλλία [...] μια χώρα που παραμένει η 4η πιο ισχυρή χώρα στον κόσμο τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκέλος. Η Γαλλία είναι εκείνη που έχει πυρηνικό οπλοστάσιο, εκείνη που κάνει επιχειρήσεις, εκείνη που έχει πετρελαϊκούς κολοσσούς, που έχει αποικίες, και όχι η Γερμανία. Αυτό δείχνει το πόσο οι δύο χώρες αλληλοσυμπληρώνονται μέσα στην ΕΕ και αυτό το ζευγάρι, ο άξονας είναι σημαντικός για την Ευρώπη", σημείωσε ο κ. Κουσκουβέλης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του β' γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Σε ό,τι αφορά τη διαδοχή των εκλογικών αναμετρήσεων στη Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι σήμερα κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους καθώς και την πορεία των εθνικιστικά ακραία εκφραζόμενων πολιτικών δυνάμεων στην ΕΕ, ο κ. Κουσκουβέλης σημείωσε το αποτέλεσμα είναι σημαντικό καθώς η "αυτή η πρόταση πολιτικής δεν εγκρίθηκε πρώτα στην Ολλανδία και πλέον πολύ σημαντικότερη περίπτωση είναι αυτή της Γαλλίας". 

Για το νέο πρόεδρο της Γαλλίας, τόνισε πως ο κ. Μακρόν σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας "απέφυγε το λαϊκισμό και έκανε προτάσεις, ως υποψήφιος της αισιοδοξίας όπως τον χαρακτήρισαν πολλοί", ενώ εκτίμησε πως "θα συνεχίσει να κράτα τη Γαλλία στο διεθνές προσκήνιο, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της στα διαφορετικά σημεία, που γνωρίζουμε πολλά από τα οποία είναι και δύσκολα, όπως ο πόλεμος κατά του Ισλαμικού Κράτους (DAESH) στη Μέση Ανατολή, οι σχέσεις με τη Ρωσία, τις ΗΠΑ ή και ζητήματα που ανακύπτουν κάθε ημέρα όπως (πρόσφατα) το Ιράν και τη Βόρειο Κορέα, κ.ο.κ".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button