Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η τοποθέτηση των Σκοπίων για την κρίση με το Βελιγράδι

Με το Βελιγράδι να εξακολουθεί να μην παρέχει διευκρινίσεις γύρω από τους λόγους που το οδήγησαν να αποσύρει αιφνιδίως την διπλωματική του αντιπροσωπεία από τα Σκόπια, επιμένοντας στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Αλεξάντερ Βούτσιτς περί «ιδιαίτερα επιθετικής κατασκοπευτικής δράσης κατά σερβικών οργάνων και θεσμών», η κυβέρνηση των Σκοπίων τοποθετήθηκε αργά χθες το βράδυ επισήμως επί του θέματος.

Με το τέλος πολύωρης κυβερνητικής σύσκεψης στα Σκόπια αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζεται η ανάγκη μη εξαγωγής «βιαστικών συμπερασμάτων» αλλά και η διατήρηση των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ειδικότερα αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" είναι αφοσιωμένη στην οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας με τη Δημοκρατία της Σερβίας.

Η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" αναπτύσσει φιλικές σχέσεις με όλες τις γειτονικές χώρες.

Η νέα κυβέρνηση της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" είναι ισχυρά αφοσιωμένη και λαμβάνει εντατικά μέτρα προς την κατεύθυνση της επίλυσης και όχι της δημιουργίας προβλημάτων, προωθώντας τις σχέσεις καλής γειτονίας, τη συνεργασία και την εταιρική σχέση με τη Δημοκρατία της Σερβίας και τις άλλες χώρες της περιοχής. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να προχωρήσει η περιοχή αποφασιστικά προς τα εμπρός.

Σε σχέση με την συγκεκριμένη περίπτωση, μη εξάγοντας βιαστικά συμπεράσματα, χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του επίσημου Βελιγραδίου για προστασία των φιλικών σχέσεων και για επιστροφή των πραγμάτων στο σύνηθες πλαίσιο».

Το Βελιγράδι μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει την ανακοίνωση της κυβέρνησης των Σκοπίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button