Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Θεσσαλονίκη στις 8 «εκλεκτές έξυπνες πόλεις» της Ευρώπης (φωτο, βίντεο)

Μετά την Αθήνα και τα ελληνικά νησιά μας, η Θεσσαλονίκη είναι ο επόμενος σταθμός της Ατζέντας 2030 στην Ελλάδα. 

"Πανηγυρικά" πλέον, η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε ως μία από τις "εκλεκτές έξυπνες πόλεις" της Ευρώπης, υλοποιώντας το πρότζεκτ για την αναβάθμιση της συμπρωτεύουσας της Ελλάδας και της ανάδειξής της ως ένα κέντρο πολυπολιτισμικότητας. 

Η έκθεση για το European Data Portal, εξέτασε αναλυτικά τους φακέλους όλων των υποψήφιων πόλεων μεσαίου μεγέθους και επέλεξε τις 8 που θα αναδεικνύονταν ως οι "έξυπνες πόλεις" της γηραιάς ηπείρου. 

Οι άλλες 7 είναι: το Δουβλίνο, τη Φλωρεντία, το Γκντανσκ, τη Γάνδη, το Ελσίνκι, τη Λισαβόνα και το Βίλνιους. 

Αναφορικά με τα λεγόμενα "ανοικτά δεδομένα", μία στρατηγική που ακολουθούν οι έξυπνες πόλεις, εξετάζεται το κατά πόσο γίνεται εφικτή η αλληλεπίδραση των πολιτών με τους διάφορους φορείς, την πολιτεία και τις εγκαταστάσεις της πόλης. 

Παράλληλα τίθενται κριτήρια και στόχους για τις οικολογικές δράσεις των παραπάνω πόλεων, αλλά και την πολιτιστική τους αξία. Η Θεσσαλονίκη από αυτήν την άποψη χαρακτηρίστηκε ως "πλεονάζουσα". 

Η συνέχεια αναμένεται άκρως...ενδιαφέρουσα, μιας και η κερκόπορτα για την Ελλάδα έχει ανοίξει εδώ και καιρό. 

Οι Έλληνες , στην πλειοψηφία τους, αποτελούν πλέον τα "καλύτερα παιδιά" της νέας εποχής. Για την ώρα τουλάχιστον...

Βίντεο από το Euronews:

Πηγή: 

Tags
Back to top button