Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H SpaceX ετοιμάζεται να στείλει τουρίστες στη Σελήνη το 2018 (βίντεο)

Η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία πυραύλων SpaceX ανακοίνωσε ότι δύο ιδιώτες πλήρωσαν εισιτήριο για να ένα ταξίδι γύρω απ’ τη Σελήνη.

Η αποστολή σχεδιάζεται για τα τέλη του 2018, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, Ίλον Μασκ, προσθέτοντας ότι οι «διαστημικοί τουρίστες» έχουν ήδη καταβάλει ένα σημαντικό ποσό.

«Είναι μια ευκαιρία για τους ανθρώπους να επιστρέψουν στο βαθύ διάστημα για πρώτη φορά εδώ και 45 χρόνια», δήλωσε.

Οι δύο ιδιώτες, που δεν κατονομάζονται, θα ταξιδέψουν μ’ ένα διαστημικό σκάφος, το οποίο ετοιμάζεται για την πρώτη μη επανδρωμένη δοκιμαστική του πτήση αργότερα εντός του έτους.

Το εγχείρημα κατέστη εφικτό με τη συνεργασία της NASA. Οι δύο επιβάτες «θα ταξιδέψουν ταχύτερα και πιο μακριά στο ηλιακό σύστημα από οποιονδήποτε άλλον πριν απ’ αυτούς», είπε ο Μασκ, αποκαλύπτοντας μόνον ότι γνωρίζονται μεταξύ τους και «δεν είναι κανένας απ’ το Χόλυγουντ».

«Όπως κι οι αστροναύτες της αποστολής Apollo, τα άτομα αυτά θα ταξιδέψουν στο διάστημα μεταφέροντας τις ελπίδες και τα όνειρα ολόκληρης της ανθρωπότητας, καθοδηγούμενοι απ’ το πανανθρώπινο πνεύμα της εξερεύνησης. Αναμένουμε αργότερα φέτος να υποβληθούν σε τεστ υγείας και φυσικής κατάστασης και να αρχίσουν την προπόνηση.»

Η πρώτη αποστολή θα είναι μη επανδρωμένη κι η επόμενη -με πλήρωμα- αναμένεται κάπου στο δεύτερο τρίμηνο του 2018, είπε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και εφευρέτης. Πρόσθεσε δε ότι οι πρώτοι επιβάτες έχουν επίγνωση των κινδύνων του ταξιδιού.

Tags
Back to top button