Μετά την άρνηση της Σερβίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και επί της ουσίας να παραμείνει στην ρωσική επιρροή πιστή στην Ορθοδοξία και στον ανατολικό τρόπο ζωής, η σερβική κυβέρνηση φοβούμενη κατευθυνόμενες εκ Δύσης πολύχρωμες «επαναστάσεις» και «πολεμικές συγκρούσεις» προχωράει σε
Έτσι αποφασίστηκε η αύξηση των μισθών των υπαλλήλων και των στελεχών που υπάγονται στο σερβικό ΥΠΑΜ και στο σερβικό ΥΠΕΣ. Δηλαδή όλοι όσοι εμπλέκονται με την εσωτερική και την εξωτερική ασφάλεια της ομόδοξης Σερβίας καθίστανται πλέον σε κατάσταση ετοιμότητας καθώς αναμένονται «ασύμμετρες» απαντήσεις στην επιλογή της Σερβίας.
Οι υπουργοί, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, Αλεξάνταρ Βούλιν και ο διευθυντής της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών (BIA), Μπρατισλάβ Γκάσιτς, συμφώνησαν στην αύξηση των μισθών των υπαλλήλων που προΐστανται 10% από το νέο έτος.
«Μετά από συζητήσεις με τον Σέρβο πρόεδρο Aleksandar Vucic για την κατάσταση του Στρατού, της Αστυνομίας και της ΒΙΑ, αποφασίσαμε ότι ο πρόεδρος υποστηρίζει και είναι μαζί με τα στελέχη αυτών των τριών σημαντικών κρατικών σχηματισμών που φροντίζουν την ασφάλεια των Σέρβων πολιτών, και απο το νέο έτος αυξάνυομε τους μισθούς τους κατά 10%» είπε ο Σέρβος ΥΠΕΣ Minister Stefanovic
Ο υπουργός είπα ότι η συνάντηση είχε ως θέμα συζήτησης το πως θα μπορούσαν να βλετιωθούν οι ζωές των μελών των δυνάμεων ασφαλείας, που εκτελούν το πιο σημαντικό καθήκον για την χώρα»
«Με τον ΥΠΑΜ Aleksandar Vulin και τον διευθυντή της BIA Bratislav Gasic συζήτησα για το πως μπροούμε να συνεισφέρουμε στην βελτίωση καλύτερης κατασκευής κατοικιών και στην υλική άνεση των στελεχών, κάτι που υποστηρίζει και ο πρόεδρος Vučić» είπε ο Stefanovic.
Να σημειώσουμε ότι η Σερβία τελεί υπό τον οικονομικό έλεγχο του ΔΝΤ αλλά αυτό δεν εμπόδισε την ηγεσία της να προχωρήσει σε αποφάσεις που δείχνουν ότι πρόκειται για ανεξάρτητο κράτος. Έτσι αγνόησε και το ΝΑΤΟ και το ΔΝΤ
Η Σερβία αρνήθηκε την ένταξη στο ΝΑΤΟ και αυτό αποτελεί αξεπεραστο εμπόδιο στα σχέδια της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για ολοκληρωτικό έλεγχο των Βαλκανίων.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε για το θέμα ότι «Η Σερβία δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε στρατιωτική συμμαχία και θέλει να έχει τη δική της απόφαση για την ανάπτυξη και την διάθεση των ενόπλων δυνάμεων της για όπου αυτή κρίνει απαραίτητο».
Σαφέστατα, η σερβική κυβέρνηση και κυρίως... ο σερβικός λαός δεν έχει ακόμη ξεχάσει τον πόλεμο που εξαπέλυσε σε βάρος της το ΝΑΤΟ το 1999.
Ο πρόεδρος της Σερβίας κατά τη συνάντησή του στην έδρα του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, με την ηγεσία του Συμμαχίας, ζήτησε την κατανόηση για την χώρα του και είπε χαρακτηριστικά ότι «Κανείς δεν πρέπει να πιέζει τη Σερβία για ένταξη στο ΝΑΤΟ γιατί αυτό δεν πρόκειται να συμβεί».
«Είναι σημαντικό ότι η ίδια η Σερβία δεν είναι αρμόδια μόνο για την αύξηση των μισθών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και για να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στέγασης των στρατιωτών και των αστυνομικών της», είπε ο Βούτσιτς.
Όσον αφορά τη δήλωση του γερουσιαστή των ΗΠΑ, Ρον Τζόνσον, για το μέλλον του ρωσικού ανθρωπιστικού κέντρου στην Νις, ο πρόεδρος της Σερβίας, ανέφερε ότι «Ο γερουσιαστής είπε ό, τι μπορεί να ακούσει ένας Αμερικανός, δηλαδή, θέλει το ρωσικό κέντρο στη Νις να έχει διπλωματική δομή και ότι δεν θέλει την παρουσία των Ρώσων, όπως, δηλαδή, ο κάθε Ρώσος δεν θέλει να βλέπει τη Σερβία στο ΝΑΤΟ, ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Σερβία είναι μία χώρα που παίρνει τις δικές της αποφάσεις»
Να πούμε ότι η Δύση επιχειρεί να «εκβιάσει» καταστάσεις στα Βαλκάνια χρησιμοποιοώντας το «χαρτί» του αλβανικού αλυτρωτισμού. Είναι πολύ πιθανό πλέον να έχουμε σύντομα κάποια σερβο-αλβανική σύγκρουση στα πλαίσια κατασκευής «δημιουργικού χάους» κατά το δόγμα Κίσινγκερ