Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Ρωσία μεταφέρει εξοπλισμό αεράμυνας και άλλα όπλα σε τρεις αεροπορικές βάσεις στην Λιβύη προκαλώντας σοκ και δέος

Βρετανική εφημερίδα αποκαλύπτει περιπαικτικά, ότι οι δυνάμεις του Χάφταρ θα χρειάζονται άδεια από τη Ρωσία για να εισέλθουν σε ορισμένες στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη.

ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι η Ρωσία είχε αναπτύξει τις στρατιωτικές της εγκαταστάσεις στην χώρα, ενώ συγκεντρώνει εξοπλισμό  σε τρεις αεροπορικές βάσεις στη χώρα το 2024, σύμφωνα με δεδομένα ανάλυσης από δορυφορικές εικόνες.

Ο ηγέτης των τζιχαντιστών προειδοποιεί το Ιράκ να μην εμπλακεί "στο καμίνι της Συρίας"

«Τα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη συνεχίζουν να προσγειώνονται και να αναχωρούν από το Brak Al-Shati,  την βάση στην  Al-Jufra, υποδεικνύοντας ότι οι παραδόσεις προμηθειών συνεχίζονται, ενώ Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν κατασκευάσει εγκαταστάσεις στη βάση Brak Al-Shati, με την ανακαίνιση  ενός  αεροδιαδρόμου για την προσγείωση μεγάλων μεταγωγικών αεροσκαφών IΙ-78 MIDAS", γράφει η  Telegraph.

Η ίδια  εφημερίδα επιβεβαιώνει επίσης ότι η Ρωσία έχει υποβάλει τη βάση Al-Qardabiya σε εκτενείς ανακαινίσεις των διαδρόμων, ενώ ειδικοί της Μόσχας εργάζονται για την οχύρωση της, καθώς και για την ενίσχυση της αεράμυνας, επισημαίνοντας ότι το American Sentry Investigation Institute επιβεβαιώνει ότι οι δυνάμεις του Χάφταρ, θα πρέπει να ζητήσουν άδεια πρόσβασης στις ρωσικές βάσεις στο λιβυκό έδαφος. 

,  η Ρωσία θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων πλέον,  να βρει άμεσα εναλλακτική λύση όποια και να είναι η έκβαση στον συριακό πόλεμο, αφού η Ταρτούς θα βρίσκεται  σε κίνδυνο από εδώ και στο εξής συνεχώς, και η Ανατολική Λιβύη του Χαφτάρ θα είναι η μόνη λύση.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο ιστότοπος Oil Price ανέφερε ότι η Ρωσία εργάζεται για να ενισχύσει τις σχέσεις της με τον Χάφταρ για να διαταράξει τον ευρωπαϊκό ενεργειακό εφοδιασμό και να επεκτείνει τη γεωπολιτική επιρροή της στη Βόρεια Αφρική. 

Η Telegraph ανέφερε ότι η Μόσχα επιδιώκει να εκτοπίσει δυτικές πετρελαϊκές εταιρείες εκμεταλλευόμενη τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου της Λιβύης, αυξάνοντας τη στρατιωτική της παρουσία σε βασικές βάσεις. 

Το USS Harry S. Truman πλέει πρόσω ολοταχώς στο Ιόνιο Πέλαγος με προορισμό ανοικτά της Συρίας

Πρόσθεσε επίσης, ότι το ενδιαφέρον της Λιβύης να ενταχθεί στον όμιλο BRICS και η αυξανόμενη επιρροή της Ρωσίας θα φέρουν πιθανές αλλαγές στις παγκόσμιες συμμαχίες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης. 

Ο ιστότοπος επεσήμανε ότι η Λιβύη θα μπορούσε να προμηθεύσει την Ευρώπη με τεράστιες ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου εάν είχε επιτευχθεί ένα ειρηνευτικό σχέδιο και μια συμφωνία κατανομής της εξουσίας μεταξύ του Χάφταρ στα ανατολικά και του Ντμπέιμπα στα δυτικά, επισημαίνοντας την πιθανότητα η Μόσχα να εκδιώξει δυτικούς φορείς εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου, και να τους αντικαταστήσει  με δικές της εταιρείες πιθανότατα. 

Αν το πετύχει αυτό η Μόσχα, θα εξασφάλιζε, όχι μόνο την χρήση των ενεργειακών πόρων της Λιβύης, αλλά και την πρόσβαση σε πολύτιμα ορυκτά στη χώρα και στην υποσαχάρια Αφρική.

Tags
Back to top button