Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Ρωσία έστειλε επιπλέον δυνάμεις στα σύνορα Συρίας-Ισραήλ ενώ οι Ιρανοί μετακινούν βαλλιστικούς πυραύλους

Η Ρωσία έστειλε κάτω από άκρα μυστικότητα πρόσθετες στρατιωτικές δυνάμεις στη νότια Συρία, αυξάνοντας την παρουσία της στην περιοχή μετά την κλιμάκωση της κατάστασης με το Ισραήλ στα σύνορα στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με στρατιωτική πηγή ότι, "η Ρωσία και το Ιράν δημιούργησαν μια κοινή αίθουσα επιχειρήσεων και τοποθέτησαν στρατεύματα στη στρατηγική κορυφή του λόφου al-Eis στη νότια ύπαιθρο του Χαλεπίου".

Σύμφωνα με το , μια μεγάλη στρατιωτική συνοδεία εντοπίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Δαμασκού-Νταράα, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων οχημάτων ρωσικών δυνάμεων που κατευθύνονταν προς τις νότιες περιοχές της χώρας.

Δυσοίωνη πρόβλεψη από συνεργάτη του Τζωρτζ Σόρος! Η άνοδος του χρέους των ΗΠΑ είναι άνευ προηγουμένου...θα μας πάρουν μαζί τους στον πάτο

Πηγές των συριακών πληροφοριών σημειώνουν ότι η αυτοκινητοπομπή έφτασε από την συριακή πρωτεύουσα, και η αναδιάταξή της ενδέχεται να σχετίζεται με τον πρόσφατο βομβαρδισμό που σημειώθηκε στα σύνορα με το Ισραήλ.
Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών συριακής προέλευσης, το Ισραήλ κτύπησε την Δαμασκό.

Οι επιθέσεις φέρεται να εξαπολύθηκαν από προαστιακές περιοχές της Δαμασκού και την περιοχή Κουνέιτρα, με στόχο οχήματα κατά μήκος των συνόρων, γεγονός που δείχνει υψηλό βαθμό έντασης μεταξύ των χωρών.

Κάτοικοι της περιοχής και μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν  μεγάλες στήλες καπνού να υψώνονται από περιοχές κατά μήκος της συνοριακής γραμμής με το Ισραήλ, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για την ακριβή έκταση των ζημιών ή για πιθανές απώλειες.

Σύμφωνα με τη συριακή τηλεόραση, η κατάσταση στην περιοχή παραμένει εξαιρετικά ασταθής και είναι πιθανή η περαιτέρω κλιμάκωση.

Οι Ιρανοί μετακινούν βαλλιστικούς πυραύλους σε ειδική τοποθεσία που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά

Μια κορυφαία ιρανική ομάδα αντιφρονούντων, οι Λαϊκοί Μουτζαχεντίν του Ιράν (MEK), παρείχε στο Fox News Digital πληροφορίες σχετικά με μια μυστική τοποθεσία όπου η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν φέρεται να αποθηκεύει και να προετοιμάζει τους πυραύλους που ετοιμάζει πιθανότατα ως απάντηση στο Ισραήλ.

Πρόκειται για μια ορεινή περιοχή έξω από την πόλη Eshtehard, βορειοδυτικά της Τεχεράνης στην επαρχία Alborz, με το στρατόπεδο, να είναι γνωστό ως η φρουρά Shahid (Martyr) Soltani.

Η στρατιωτική εγκατάσταση φυλάσσεται κάτω από δρακόντεια μέτρα και περιβάλλεται από δύο σειρές συρματοπλέγματος.

Ζούμε ιστορικές στιγμές! Πρώτη φορά ο κόσμος αντιμετωπίζει ταυτόχρονα 4 πολέμους που θα γίνουν ένας Παγκόσμιος

Οι Ιρανοί αντικαθεστωτικοί αναφέρουν αυξημένη δραστηριότητα εδώ και μήνες, σημειώνοντας ότι «δεκάδες ρυμουλκούμενα οχήματα μεταφέρουν εξαρτήματα πυραύλων» από τον καταυλισμό τον Ιούλιο.

Μεταξύ των όπλων που αποθηκεύονται στην τοποθεσία είναι οι βαλλιστικοί πύραυλοι της σειράς Shahab-3, Qiam, Fateh και Fath, ανέφερε η ΜΕΚ.

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν σε χάρτη την φρουρά του στρατοπέδου Shahid Soltani, έξω από την πόλη Eshtehard του Ιράν, που περιλαμβάνει μεγάλες αποθήκες αποθήκευσης , ένα σύνολο μικρότερων κτιρίων και μια υπόγεια σήραγγα με δύο ανοίγματα.

Ο εμπειρογνώμονας του Ιράν, Behnam Ben Taleblu, ανώτερος συνεργάτης στο Ίδρυμα για την Άμυνα των Δημοκρατιών, δήλωσε μετά την «επίθεση σε κύματα» στο Ισραήλ τον Απρίλιο, η οποία περιλάμβανε περίπου 300 drones, πυραύλους Κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισλαμικό καθεστώς «απαλλάχθηκε από χαμηλής και αργής πορείας» πυραύλους ενώ  «διπλασίασε πιο σύγχρονους βαλλιστικούς πυραύλους».

Ένας εκπρόσωπος των αμυντικών δυνάμεων του Ισραήλ επιβεβαίωσε επίσης στο Fox News Digital ότι οι πρόσφατες επιθέσεις του Ιράν περιελάμβαναν υπερηχητικούς βαλλιστικούς πυραύλους Fattah-1 και Fattah-2.

Όλα δείχνουν ότι Ισραήλ και Ιράν παίρνουν θέση και προετοιμάζονται στρατιωτικά, για αυτό που έρχεται στην Μέση Ανατολή, το οποίο προς το παρόν θα έχει αδιευκρίνιστες συνέπειες μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο και ίσως πιο μακριά. 

Tags
Back to top button