Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου για τα Θεοφάνεια

Πριν από λίγο ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή, ανήμερα των Θεοφανείων. Θα χιονίσει και στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Αττικής με πολύ χαμηλό υψόμετρο από αργά το βράδυ...

Ο καιρος τα Θεοφάνεια.. (θα ακολουθήσει η πρόγνωση- τάση του καιρού και για τις επόμενες ημέρες)

Την Παρασκευή, Θεοφάνεια, η ημέρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στην Θράκη θα ξεκινήσει με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές συνοδευόμενες από ισχυρούς ανέμους ή και από χαλάζι.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στις υπόλοιπες δυτικές και νότιες περιοχές και την Πελοπόννησο καθώς και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα της, στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και σχετικά γρήγορα στα ορεινά της Θράκης και στα κεντρικά και βόρεια τμήματα του Έβρου (προσοχή στην πιθανή απότομη αύξηση χειμάρρων/ποταμών ή και τοπικών πλημμυρών).

Λίγα σύννεφα κατά τόπους αυξημένα θα επικρατήσουν στην υπόλοιπη Ελλάδα

Μετά το μεσημέρι οι έντονες βροχές και καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως στα νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα , βροχές ή και τοπικές καταιγίδες στα νότια νησιωτικά τμήματα και την Κρήτη όπου στα ορεινά του νησιού και κυρίως πάνω από τα 1200 περίπου μέτρα θα ξεκινήσουν χιονοπτώσεις ενώ τοπικές βροχές ή χιονόνερο μέχρι το βράδυ θα σημειωθούν στα δυτικά, καθώς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Τοπικές χιονοπτώσεις από το βράδυ αναμένονται στον Έβρο, την ανατολική Μακεδονία, τη Χαλκιδική καθώς και την ανατολική Στερεά και την Εύβοια

Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε παγερούς βοριάδες στα 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί 7-8 που βαθμιαία μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση..

Η θερμοκρασία στα δυτικά θα κυμανθεί από 4-9, στα βόρεια από -2 έως 3 στα ανατολικά ηπειρωτικά από 7-14 και στα νησιά του Αιγαίου από 10-15. Μέσα στην ημέρα όμως θα σημειώσει περαιτέρω πτώση από τα βόρεια προς τα νότια..

Στην Αττική τα Θεοφάνεια προβλέπεται παροδικά αυξημένη συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας και από το βράδυ τοπικές βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις αρχικά στα βόρεια ορεινά και από αργά τη νύχτα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 4-5 και από το βράδυ 6-7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-12 βαθμούς Κελσίου όμως απο το βράδυ θα σημειώσει σημαντική πτώση

Στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχής της κ. Μακεδονίας αρχικά αναμένονται παροδικά αυξημένες συννεφιές με πιθανές τοπικές χιονοπτώσεις, ανοίγματα με ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και τοπικές χιονοπτώσεις από αργά το βράδυ στα ανατολικά τμήματα του νομούς Θεσ/νικη και Χαλκιδικής. Οι άνεμοι θα πνεουν βορειοδυτικοί 7-8 μποφόρ και ο υδράργυρος από το 0 το πρωί θα κατρακυλήσει στους -2 τις μεσημεριανές ώρες.

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου

Tags
Back to top button