Είπε πάρα πολλά σήμερα ο Ενντογάν αλλά φευ, αλλού είναι η ουσία.
"Εκπληκτικό σχόλιο Ερντογάν για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ", είναι ο τίτλος του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:
"Μια αξιοσημείωτη ανάλυση ετοιμάστηκε στα ΜΜΕ των ΗΠΑ για τον Πρόεδρο Ερντογάν, οι δηλώσεις του οποίου ήταν στην ημερήσια διάταξη στη Σύνοδο των Ηγετών του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα και όπου η Τουρκία έδωσε το πράσινο φως στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.
Ενώ ο Μπόμπι Γκοσν έγραψε την ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο Bloomberg, έναν από τους κορυφαίους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ, το άρθρο με τίτλο «Πώς έχασε ο Ερντογάν μια μεγάλη ευκαιρία στο ΝΑΤΟ». «Αντί να ενεργεί ως ηγέτης σε περιόδους κρίσης, ο Ερντογάν προτίμησε μια περιορισμένη πολιτική», ανέφερε το άρθρο. Δεν έδειξε τη μεγάλη του ηγεσία».
Στην ανάλυση του αναφέρει, «Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, ο Ερντογάν θα αναδείξει τη νίκη του στην Ισπανία στην προεκλογική του εκστρατεία. Θα αρπάξει κάθε ευκαιρία για να σταθεί απέναντι στους ψηφοφόρους στην οικονομική κρίση. Ο Ερντογάν θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει τη θέση του ως ο μακροβιότερος πολιτικός του ΝΑΤΟ αντί να αναστείλει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας. Τα λόγια του σε πολλούς τομείς όπως τα γεγονότα στα ανατολικά του ΝΑΤΟ, ο πόλεμος της Ουκρανίας και η κατάσταση στη Βαλτική θα μπορούσαν να ήταν πολύ πολύτιμα επειδή είναι πιο κοντά στον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν από οποιονδήποτε άλλο ηγέτη του ΝΑΤΟ.
Αντίθετα, ο Ερντογάν θεωρήθηκε ως ένας που αλλάζει το παιχνίδι, προτιμώντας τη φήμη του στο ΝΑΤΟ από τη χρήση των προσωπικών του συμφερόντων για το γενικότερο καλό. Αφού η Σουηδία και η Φινλανδία γίνουν μέλη, ο αριθμός των κρατών μελών που θα παρακολουθήσουν την οπορτουνιστική προσέγγιση του Ερντογάν θα αυξηθεί κατά δύο. Άλλοι ήταν ήδη εξοργισμένοι από την προσέγγισή του με τον Πούτιν και την αγορά του S-400. Αυτές οι χώρες δεν θα ξεχάσουν ότι ο Ερντογάν έκανε πολιτικές κινήσεις σε μια μεγάλη κρίση».
Τα F-16 ως βραβείο εξάρτησης
Δηλώνοντας ότι με την υπογεγραμμένη συμφωνία, δεν είναι δυνατή η έκδοση των τρομοκρατών που θέλει η Άγκυρα στο εγγύς μέλλον, ο Ghosn είπε: «Δεν είναι σημαντικό να αρθεί το εμπάργκο όπλων. Τα όπλα που χρειάζεται περισσότερο η Άγκυρα προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε.
Εκφράζοντας ότι η αποχώρηση του Μπάιντεν από τη στάση του για τα F-16 ήταν ένα παρηγορητικό έπαθλο για την Τουρκία, ο Γκοσν είπε: «Η Τουρκία εξακολουθεί να εμποδίζεται να αγοράσει τα πιο προηγμένα F-35, τα οποία θα συμμετείχαν στην παραγωγή αυτών των πολεμικών αεροσκαφών, αλλά απορρίφθηκαν λόγω S-400». είπε. Ο Γκοσν υποστήριξε επίσης ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν ήταν ειλικρινής στην πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση Ερντογάν και Μπάιντεν."
Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα
Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι κάθε άλλο παρά νικηφόρα στην πραγματικότητα είναι τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Μαδρίτης για τον Ερντογάν , ο οποίος φυσικά έτσι θα τα πλασσάρει στους Τούρκους ψηφοφόρους υποβοηθούμενος από τα τουρκικά ΜΜΕ τα οποία ελέγχει το καθεστώς του
Ο λόγος είναι ότι το παζάρι που έκανε για την ένταξη της Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, δημιούργησε περισσότερους προβληματισμούς στους Συμμάχους ,αναφορικά με το αν η Τουρκία είναι όντως Σύμμαχος ή κοιτάει μόνο να αρπάξει τις ευκαιρείες εν μέσω μάλιστα του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας, για προώθηση των συμφερόντων της , θέτοντας σε κίνδυνο την επέκταση του ΝΑΤΟ
Να είστε βέβαιοι ότι ούτε η Σουηδία, ούτε και η Φινλανδία θα το ξεχάσουν αυτό
Τέλος αναφορικά με τα F-16 που οι Τούρκοι επιχαίρουν για την δήλωση Μπάϊντεν για την προμήθεια τους, χωρίς να αναφέρονται σκοπίμως στις λεπτομέρειες , όπου πάντα κρύβεται ο "διάβολος" , επισημαίναμε:
Πότε και με ποιό τρόπο θα τα δώσουν τελικά οι ΗΠΑ στην Τουρκία;
Γιατί είναι άλλο να πάρει η Τουρκία τα 40 F-16 και τα 80 κιτ εκσυγχρονισμού σε 1 έτος από σήμερα και άλλο σε 5 έτη από σήμερα, με σαλαμοποίηση της παραπάνω παραγγελίας, όταν η Ελλάδα θα διαθέτει Rafale-F-16 Viper και F-35.
Υπενθυμίζουμε τέλος ότι για να πουληθούν τα F-16 στην Τουρκία, θα πρέπει να δοθεί η έγκριση από το Κογκρέσο, πράγμα πολύ δύσκολο
Αλλά ακόμη και στην περίπτωση αυτό γίνει, πιστεύουν οι Τούρκοι ότι το Αμερικανικό Κογκρέσο , δεν θα θέσει όρους, χρονοδιαγράμματα και δεσμεύσεις από την Τουρκία για την πώλησή τους;
Ιδίως μάλιστα μετά τις πολεμικές απειλές σε βάρος της Ελλάδας και του παζαριού του Ερντογάν για την είσοδο της Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, πιστεύει ο Τούρκος Πρόεδρος ότι θα του δοθούν τα F-16 με λευκή επιταγή και άμεσα όλα;
Πλανάται πλάνη οικτρά ο Ερντογάν, ο οποίος όπως λέει και ο σοφός Ελληνικός λαός ," όπως έστρωσε θα κοιμηθεί"
Η Ελλάδα θα πρέπει να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση, έτσι ώστε η αεροπορική κυριαρχία στον ουρανό του Αιγαίου, να έχει το ίδιο χρώμα με αυτόν, καταγάλανο και όχι κόκκινο
Ο νοών νοήτω!