Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η ολλανδική Κάτω Βουλή αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων

Οι Ολλανδοί βουλευτές ψήφισαν σήμερα, με συντριπτική πλειοψηφία, υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων και την αποστολή ενός εκπροσώπου της κυβέρνησης στο Ερεβάν στις 24 Απριλίου, για την επέτειο της σφαγής που διαπράχθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μεταξύ 1915-17.

Η Κάτω Βουλή ενέκρινε με ψήφους 142 υπέρ έναντι τριών κατά το ψήφισμα που ζητούσε "να μιλά το κοινοβούλιο με σαφήνεια για τη γενοκτονία των Αρμενίων", μια ενέργεια που πιστεύεται ότι θα επιτείνει την ένταση στις σχέσεις της Χάγης με την Άγκυρα.

Η ολλανδική κυβέρνηση είχε πάρει αποστάσεις από αυτό το ψήφισμα.

"Διατηρούμε πάντα την ελπίδα να δούμε τα εμπλεκόμενα μέρη να συμφιλιώνονται αλλά η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο τρόπος για να φτάσουμε ως εκεί είναι διαφορετικός από το προτεινόμενο ψήφισμα" δήλωσε η Σίγκριν Κάαγκ που ασκεί χρέη υπουργού Εξωτερικών.

"Τιμούμε τα θύματα και τους συγγενείς κάθε σφαγής μειονοτήτων", πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας όμως ότι η κυβέρνηση δεν θα κρίνει αν πρόκειται ή όχι για γενοκτονία. Ζήτησε επίσης να επιδεικνύεται «η ύψιστη προσοχή» όταν χρησιμοποιείται ο όρος αυτός για παρελθόντα γεγονότα.

"Αυτή η κυβέρνηση θέλει να είναι πολύ προσεκτική με τις σχέσεις της με την Τουρκία, που υπήρξαν και καλύτερες", πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button