Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Η μάχη της σοδειάς: Οι καταστροφές στην παραγωγή λόγω κακοκαιρίας και ο «βραχνάς» των παράνομων ελληνοποιήσεων

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τις καιρικές συνθήκες αλλά και οι χαμηλές τιμές που πουλούν τα προϊόντα τους, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος παραγωγής, οδηγούν σε απόγνωση τους αγρότες. «Ο αγροτικός κόσμος περνά πολλές δυσκολίες», ανέφερε η Πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Αμύνταιου, Διαμάντω Κρητικού, η οποία καλλιεργεί ροδάκινα, μιλώντας στο MEGA.

Πότε λαμβάνουν οι δικαιούχοι την επιταγή ακριβείας – Ποιοι αποκλείονται

«Ζούμε από την παραγωγή των ροδάκινων, μία χρονιά πολύ δύσκολη εφέτος, με την κλιματική αλλαγή να μη μας έχει αφήσει ανεπηρέαστους. Τα ροδάκινα είναι ευαίσθητα, δεν κρατούν, η ποσότητα που έμεινε αναπορρόφητη ήταν πολύ μεγάλη. Στο χωριό είχαμε χαλαζόπτωση, πράγμα που δεν έκανε ελκυστικό το προϊόν. Το 40% – 50% της παραγωγής έμεινε μέσα στα χωράφια. Η τιμή ήταν πολύ χαμηλή. Φυσικά και είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσουμε την καλλιέργεια, τη νέα χρονιά», τόνισε αρχικά.

Ο «βραχνάς» των παράνομων ελληνοποιήσεων

Πέρα από τα προβλήματα με τον καιρό και τα κόστη, οι αγρότες έχουν να αντιμετωπίσουν και τις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων από τρίτες χώρες. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης εργαζομένων καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολο Ραυτόπουλο, αγροτικοί συνεταιρισμοί από την Κρήτη με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Ανάπτυξης, έχουν κοινοποιήσει το ζήτημα.

«Πέρασαν 4.000.000 κιλά ντομάτες από την Τουρκία χωρίς κανέναν έλεγχο. Παράνομες ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων. Υπήρχε ένα πολύ μεγάλο φορτίο το οποίο προοριζόταν από την Τουρκία, μέσω Ελλάδας, για το Ισραήλ. Στο Ισραήλ, επειδή δε συνοδευόταν από τα χαρτιά για τη φυτοπροστασία, την υγεία και όλα αυτά, το επέστρεψαν πίσω», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Tags
Back to top button