Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Μαδρίτη απαντά στον Κ. Πουζδεμόντ: «Το Σάββατο αποφασίζουμε για αναστολή της αυτονομίας της Καταλονίας»

Άμεση και «βίαιη» ήταν η απάντηση της Μαδρίτης στην απόφαση του Κάρλες Πουιτζδεμόντ να αποφύγει να απαντήσει και στο δεύτερο τελεσίγραφο της Ισπανικής κυβέρνησης για το αν κήρυξε ή όχι την ανεξαρτησία.

«Το Σάββατο θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο για να εγκρίνει τα μέτρα που θα προστατεύσουν το γενικό συμφέρον των Ισπανών και θα αποκαταστήσουν τη συνταγματική τάξη της αυτόνομης αυτής περιοχής» αναφέρεται στην απαντητική επιστολύ του Μαριάνο Ραχόι με διεθνή μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν ότι το Σάββατο η ισπανική κυβέρνηση θα ανακοινώσει την αναστολή της αυτονομίας της Καταλονίας.

Ο Μαριάνο Ραχόι τήρησε σκληρή στάση από την αρχή. Έδωσε τελεσίγραφο έως την Τρίτη και μετά έως σήμερα. Ζήτησε σαφή απάντηση: κήρυξε η Καταλονία την ανεξαρτησία της από την Καταλονία ή όχι; Απάντηση δεν πήρε ούτε την πρώτη φορά ούτε τη δεύτερη.

Σήμερα, ο πρόεδρος της Καταλονίας έστειλε ένα σαφές μήνυμα. Όπως εκείνο του Ραχόι. Είπε ότι η Βουλή της Καταλονίας θα μπορούσε να ψηφίσει για την επίσημη κήρυξη της ανεξαρτησίας της, αν δεν γίνει διάλογος με τη Μαδρίτη. Κι αν η κυβέρνηση Ραχόι συνεχίζει την καταστολή.

Και αυτή τη φορά, όμως, δεν διευκρίνισε αν κήρυξε την ανεξαρτησία της Καταλονίας ή όχι.

«Εάν η κυβέρνηση του Κράτους επιμείνει στην παρεμπόδιση του διαλόγου και συνεχίσει την καταστολή, το Κοινοβούλιο της Καταλονίας θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει, εάν το θεωρεί προσήκον, στην ψήφιση μίας επίσημης διακήρυξης της ανεξαρτησίας την οποία δεν ψήφισε στις 10 Οκτωβρίου», αναφέρεται στην επιστολη που απηύθυνε προς τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, αναφερόμενος στην απειλή αναστολής του καθεστώτος αυτονομίας.

 

Tags
Back to top button