Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Μ. Ανατολή είναι στο χείλος ενός ολοκληρωτικού πολέμου! Το Ιράν ετοιμάζεται να απαντήσει στην επίθεση του Ισραήλ με 1.000 πυραύλους

Με τους Ισραηλινούς να βομβαρδίζουν ανελέητα τη Βηρυτό και τον νότιο Λίβανο και να συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εκκαθάρισης στη βόρεια Γάζα, η διεθνής κοινότητα αναμένει με έντονη ανησυχία να δει ποια θα είναι τα αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν και εάν αυτά θα πυροδοτήσουν μια γενικευμένη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Τεχεράνη περιμένει τα ισραηλινά αντίποινα να εκδηλωθούν το αργότερο έως την 31η Οκτωβρίου, εκτιμώντας πως είναι πολύ πιθανό στο στόχαστρο των Ισραηλινών να βρεθεί και το Ιράκ.

Δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως το Ιράν είναι έτοιμο για έναν πόλεμο με το Ισραήλ, παρά το γεγονός ότι βασική του επιθυμία είναι να τον αποφύγει.

Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ εκφώνησε ομιλία μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα που έγινε σε ισραηλινή επίθεση και τα επακόλουθα ιρανικά πλήγματα στη Χουσεϊνίγια Ιμάμ Χομεϊνί στην Τεχεράνη του Ιράν στις 2 Οκτωβρίου 2024, όπως αναφέρει το 

Ιρανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ έχει δώσει εντολή στο Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) να αναπτύξει διάφορα στρατιωτικά σχέδια για να απαντήσει σε οποιαδήποτε πιθανή ισραηλινή επίθεση.

Ζούμε ιστορικές στιγμές! Πρώτη φορά ο κόσμος αντιμετωπίζει ταυτόχρονα 4 πολέμους που θα γίνουν ένας Παγκόσμιος

Οι αξιωματούχοι είπαν στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι το μέγεθος της ιρανικής απάντησης θα είναι ανάλογο με την έκταση της ζημιάς που θα προκαλέσει το Ισραήλ.

Δύο αξιωματούχοι του IRGC αποκάλυψαν ότι τα σχέδια που εξετάζονται περιλαμβάνουν την εκτόξευση έως και 1.000 βαλλιστικών πυραύλων προς το Ισραήλ εάν τα ισραηλινά πλήγματα προκαλέσουν σοβαρές ζημιές ή σημαντικές ανθρώπινες απώλειες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Οι αξιωματούχοι εξήγησαν ότι εάν οι ισραηλινές επιθέσεις περιοριστούν σε ορισμένες στρατιωτικές βάσεις ή αποθήκες όπλων, το Ιράν ενδέχεται να μην απαντήσει σοβαρά.

Τόνισαν ότι εάν το Ισραήλ στοχεύσει πετρελαϊκές υποδομές, ενεργειακές εγκαταστάσεις ή πυρηνικές εγκαταστάσεις ή εάν δολοφονήσει Ιρανούς ηγέτες,αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε σκληρά αντίποινα. Οι αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι οι επιλογές για απάντηση περιλαμβάνουν την κλιμάκωση των επιχειρήσεων από φιλοϊρανικές ομάδες στην περιοχή και τη διακοπή του παγκόσμιου ενεργειακού εφοδιασμού και της ναυτιλίας.

Τόνισαν επίσης ότι οι ιρανικές δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, με την αεράμυνα γύρω από στρατιωτικές και πυρηνικές εγκαταστάσεις να ενισχύονται τις τελευταίες εβδομάδες εν αναμονή οποιασδήποτε ισραηλινής ενέργειας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Ιράν προσπαθεί να ενισχύσει τις συμμαχίες του με τις αραβικές χώρες της περιοχής, αλλά και να τις προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε βοήθεια προς το Ισραήλ θα τις καθιστούσε «νόμιμο στόχο»

Το Ισραήλ έχει ορκιστεί να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν της 1ης Οκτωβρίου, κατά την οποία η Τεχεράνη εκτόξευσε περίπου 200 βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, κάτι που -σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης- ήταν απάντηση στη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, καθώς και του αρχηγού της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

«Για τη χώρα και την περιοχή (σ.σ. της Μέσης Ανατολής), το διακύβευμα δεν θα μπορούσε να είναι υψηλότερο. Ένας ολοκληρωτικός πόλεμος μεταξύ Ιράν και Ισραήλ θα βάθαινε το χάος, θα κατέστρεφε πιθανότατα κάθε προοπτική κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και τον Λίβανο και ενδεχομένως θα οδηγούσε τις ΗΠΑ σε στρατιωτική δράση προς υποστήριξη του Ισραήλ»

Tags
Back to top button