Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Κίνα πήρε ένα μάθημα από τον πόλεμο στην Ουκρανία-Το Πεκίνο κάνει μια κίνηση που εγείρει φόβους ότι ετοιμάζεται να εισβάλει στην Ταϊβάν

Η Κίνα πραγματοποίησε αγορές ρεκόρ χρυσού και συσσώρευσε αποθέματα 170 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια κίνηση που πυροδοτεί τους φόβους ότι το Πεκίνο προετοιμάζει την οικονομία του για μια σύγκρουση με την Ταϊβάν.Το Πεκίνο σημειώνει αγορά ρεκόρ 17 μηνών και αυτό που λένε και φοβούνται οι ειδικοί ότι κάνει αυτή την κίνηση για να προστατευτεί από κυρώσεις

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας αγόρασε 27 τόνους χρυσού τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, επομένως τα αποθέματά της έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ 2.262 τόνων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού, όπως αναφέρει η .

Από τον Οκτώβριο του 2022, η Κίνα ξεκίνησε και αγοράζει χρυσό σταθερά, σημειώνοντας αυτή την στιγμή τη μεγαλύτερη συσσώρευση του πολύτιμου μετάλλου. Τα αποθέματα χρυσού αυξήθηκαν κατά 16%. Αρκετοί ειδικοί είπαν ότι η κίνηση αυτή που κάνει η Κίνα είναι πιθανότατα μια προσπάθεια να προστατεύσει την οικονομία της από τις δυτικές κυρώσεις σε περίπτωση σύγκρουσης με την Ταϊβάν.

Gold Switzerland: Στο παρά 1’ το ρολόι της Αποκάλυψης για τις αγορές – Έρχεται η κατάρρευση των Πάντων

«Οι συνεχείς αγορές που κάνει και η τεράστια ποσότητα που έχει αποθηκεύσει είναι ξεκάθαρα σημάδια ότι πρόκειται για ένα πολιτικό έργο που θεωρείται προτεραιότητα από τους ηγέτες στο Πεκίνο. Συνδέεται όλο αυτό που κάνει με τα σχέδια για στρατιωτική εισβολή στην Ταϊβάν», δήλωσε ο Jonathan Eyal, αναπληρωτής διευθυντής στο Royal United Services Institute (RUSI).

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θέλει να «επανενώσει» την Κίνα με την Ταϊβάν, τονίζοντας στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία του ότι είναι αναπόφευκτο το νησιωτικό έθνος να περιέλθει στον έλεγχο του Πεκίνου. Η Ταϊβάν είναι μακροχρόνιος σύμμαχος των ΗΠΑ και ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει προτείνει ότι είναι πρόθυμος να στείλει αμερικανικά στρατεύματα για να υπερασπιστούν το νησί σε περίπτωση εισβολής.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ξεκίνησε να αγοράζει χρυσό λίγο αφότου οι δυτικές χώρες πάγωσαν τα ρωσικά συναλλαγματικά αποθέματα που διατηρούνταν σε ξένες κεντρικές τράπεζες ως απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία.

«Δεν υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία ότι ο χρόνος που ξεκίνησε να συσσωρεύει χρυσό και η διαρκές αγορές που κάνει είναι μέρος ενός μαθήματος που έχει πάρειι η Κίνα από τον πόλεμο στην Ουκρανία», είπε ο Eyal.

Πρόσθεσε ότι η Κίνα πιθανότατα θα δημιουργήσει τα αποθέματά της σε χρυσό για να προστατευτεί από τις κυρώσεις σε δολάρια, εάν ξεκινήσει μια μεγάλη αναμέτρηση με τη Δύση.

Η Κίνα έχει πλέον έρχεται έκτη σε μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον κόσμο, ακριβώς πίσω από τη Ρωσία. «Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022 έκαναν τους πολιτικούς και τους διευθυντές να συνειδητοποιήσουν ότι κινδυνεύουν περισσότερο από όσο νόμιζαν.

Εάν προσβάλλετε τις δυτικές δυνάμεις, τότε μπορεί να χάσετε την πρόσβαση στα συναλλαγματικά αποθέματά σας», δήλωσε ο John Reade, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού.

Τα αποθέματα του Πεκίνου ξεπερνούν αυτή τη στιγμή τις ΗΠΑ, οι οποίες κατέχουν τα μεγαλύτερα αποθέματα στον κόσμο. Οι αμερικανικές επενδύσεις ανέρχονται σε 602 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Βρετανία κατέχει 23 δισεκατομμύρια δολάρια από το πολύτιμο μέταλλο.

Η επείγουσα κίνηση της Κίνας είναι ξεκάθαρη δεδομένου ότι αγοράζει μεγάλες ποσότητες χρυσού σε μια εποχή που οι τιμές βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά, πρόσθεσε ο Eyal.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει αυξηθεί σχεδόν κατά το ένα πέμπτο τον περασμένο χρόνο, αγγίζοντας το υψηλό όλων των εποχών τις τελευταίες εβδομάδες. Η αύξηση συνέπεσε με τους φόβους για επέκταση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι αυτή η αποφασιστικότητα να είμαστε ανεξάρτητοι τόσο στα τρόφιμα όσο και στα οικονομικά, προκειμένου να αντέξουν μια μακροχρόνια αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν εννοώ μήνες, αλλά χρόνια αντιπαράθεσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως η Δύση με τη Ρωσία αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο ειδικός Eyal.

Tags
Back to top button