Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας στους στόχους της Τράπεζας Πειραιώς

Στόχος της Τράπεζας Πειραιώς είναι να θεωρείται η πλέον αξιόπιστη τράπεζα στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζομένους της, τόνισε ο διευθυνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου παρουσιάζοντας το στρατηγικό του σχέδιο του ομίλου έως το 2020 με την επωνυμία «Agenda 2020» στους δημοσιογράφους.

Ο κ. Μεγάλου τόνισε ότι στόχος της τράπεζας είναι να χρηματοδοτήσει δυναμικά την ελληνική οικονομία. Ειδικότερα από τα 2 δισ. ευρώ νέες χρηματοδοτήσεις το 2016 στόχος είναι να ανέλθουν σε 5 δισ. το 2020 σε ετήσια βάση, στόχος απόλυτα εφικτός. Μεγάλη εμφαση είπε ο κ. Μεγάλου, θα δοθεί στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελεί μεγάλο μέρος του δανειακού της χαρτοφυλακίου.

Agenda 2020

Oι βασικοί στόχοι της Agenda του 2020 είναι οι ακόλουθοι:

- μείωση των δανείων σε καθυστέρηση άνωτων 90 ημερών (NPLs) και των μη

εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) σε διεθνώς αποδεκτά επίπεδα,

- δημιουργία ενός κερδοφόρου και αειφόρουεπιχειρηματικού μοντέλου, με ελκυστικές

αποδόσεις για τους μετόχουςμεσοπρόθεσμα,

- διατήρηση ισχυρής κεφαλαιακής βάσης,

- αποκατάσταση της αυτόνομης πρόσβασηςσε χρηματοδότηση από τις αγορές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button