Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Ιταλία δεν επιθυμεί την έξοδο από την Ευροζώνη

Ο  αντιπρόεδρος της Ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο, δήλωσε πως η Ιταλική κυβέρνηση δεν εξετάζει την έξοδο της χώρας από το Ευρώ.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο La7 ο Ντι Μάιο, που είναι επικεφαλής του αντισυστημικού Κινήματος των Πέντε Αστέρων, εξήγησε ότι το κόμμα του «δεν επιθυμεί (η Ιταλία) να φύγει από το ευρώ ή να αναγκαστεί να φύγει».

Η κυβέρνηση συνασπισμού της Ιταλίας, στην οποία συμμετέχουν το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και το ακροδεξιό κόμμα Λέγκα, θα διαπραγματευθεί την αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ προκειμένου η Ιταλία να μπορέσει να κάνει περισσότερες επενδύσεις και να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμά της μείωσης της φορολογίας και αύξησης των κοινωνικών παροχών, εξήγησε ο Ντι Μάιο.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη δήλωση του Ιταλού υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πάολο Σαβόνα ότι η Ιταλία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη «για όλα τα ενδεχόμενα» σχετικά με την επιβίωση του ευρώ, ο Ντι Μάιο επανέλαβε ότι η αποχώρηση από την ευρωζώνη δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης.

«Δεν εξετάζουμε κανένα Σχέδιο Β και η κυβέρνηση δεν εργάζεται πάνω σε αυτό», τόνισε ο Ντι Μάιο που είναι και υπουργός Εργασίας και Βιομηχανίας.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι συμφωνεί με τον Σαβόνα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να λάβει περισσότερες εξουσίες.

«Θα πρέπει να τροποποιήσουμε το καταστατικό της ΕΚΤ ώστε να μπορεί να ενεργεί ως μια πραγματική κεντρική τράπεζα», κατέληξε ο Ντι Μάιο.

Tags
Back to top button