Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η ιστορία του Γερμανού που πλούτισε εισάγοντας ευρώ από την... Κίνα!

Καμία επίσημη αρχή ή τράπεζα δεν μπορεί να υπολογίσει πόσα κέρματα του ευρώ χάνονται κάθε χρόνο μέσα σε όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους των κρατών – μελών της Ευρωζώνης ή πόσα ακόμα έχουν ξεχαστεί μέσα σε ρούχα που καταλήγουν σε οικιακά πλυντήρια. Κέρματα από ένα λεπτό του ευρώ μέχρι και των δύο ευρώ τα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν βρήκαν ποτέ μέχρι τη στιγμή που το αυτοκίνητο και το πλυντήριο οδηγήθηκαν στην ανακύκλωση.
 
Και όμως, πρόκειται για μια πολύ συνηθισμένη διαδικασία η οποία έχει μετατραπεί σε εμπόριο ανάμεσα σε Ευρωπαίους πολίτες και πολίτες της Κίνας, όπου οδηγούνται τα περισσότερα αυτοκίνητα και πλυντήρια για ανακύκλωση. Το παράδειγμα ενός Γερμανού πολίτη που συνελήφθη στην Αυστρία και τελικά αθωώθηκε από το Δικαστήριο, έφερε στην επιφάνεια αυτό το ιδιαίτερο εμπόριο κερμάτων που αποφέρει τεράστιο κέρδος και στις δύο πλευρές.

Ο άνδρας, το όνομα του οποίου δεν ανακοινώθηκε, είχε συλληφθεί όταν επισκέφθηκε μια τράπεζα στη Βιέννη για να ανταλλάξει χιλιάδες κέρματα με χαρτονομίσματα του ευρώ. Μόλις οι υπάλληλοι της τράπεζας συνειδητοποίησαν ότι ο Γερμανός είχε στην κατοχή του 177 κιλά φθαρμένων κερμάτων συνολικής αξίας 15.000 ευρώ ειδοποίησαν τις αρχές. Στο δικαστήριο ο Γερμανός πολίτης περιέγραψε τη διαδικασία.

Ευρωπαίοι πολίτες επισκέπτονται την Κίνα όπου έρχονται σε επαφή με ανθρώπους που έχουν ήδη συγκεντρώσει απολεσθέντα κέρματα που εντοπίστηκαν σε αυτοκίνητα και πλυντήρια που εισήχθησαν από τις χώρες της Ευρωζώνης για να ανακύκλωση. Καθώς οι τράπεζες στην Κίνα δεν δέχονται τα κέρματα του ευρώ ως συνάλλαγμα, παρά μόνο τα χαρτονομίσματα, οι Κινέζοι τα πωλούν σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή σε πολίτες κρατών – μελών της Ευρωζώνης. Εκείνοι με τη σειρά τους επισκέπτονται τράπεζες και τα μετατρέπουν σε χαρτονομίσματα.

«Ο πελάτης μου δεν εξαπάτησε κανέναν. Ήρθε στην τράπεζα για να ανταλλάξει τα φθαρμένα του κέρματα με χαρτονομίσματα. Είναι μια καθόλα νόμιμη διαδικασία», δήλωσε ο συνήγορος του Γερμανού, Κριστόφ Έμπερλε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το 2012 το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας είχε κρίνει επίσης ότι η ανταλλαγή φθαρμένων κερμάτων του ευρώ στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της χώρας είναι μια νόμιμη διαδικασία ακόμα και αν κάποιος πολίτης κράτους – μέλους της Ευρωζώνης τα φέρει σε τεράστιες ποσότητες και ακόμα και αν τα έχει αγοράσει από την Κίνα.
 

Tags
Back to top button