Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η γυναίκα που δεν ξεχνά ποτέ - Η ιδιαίτερη πάθησή της! (βίντεο)

Περίεργα παιχνίδια σε βάρος της Ρεμπέκα Σάροκ παίζει η μνήμη, καθώς εξαιτίας μιας πολύ σπάνιας δυσλειτουργίας είναι σε θέση, να θυμάται όλες τις λεπτομέρειες της ζωής της, σημαντικές ή ασήμαντες.

Η Rebecca είναι βλέπετε μια από τους 80 ανθρώπους στον κόσμο που έχουν «ανώτερη αυτοβιογραφική μνήμη», μια εξαιρετικά σπάνια νευροψυχολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από ακραία μνήμη για τις προσωπικές στιγμές του ατόμου, αυτό που αποκαλείται πια «υπερθυμησία».

Θυμάται, ας πούμε, ποιο ήταν το πρώτο της δώρο γενεθλίων, έχει μνήμες από τη δωδέκατη μέρα της ζωής της και ανακαλεί κάθε μικρό ή μεγάλο γεγονός που της έχει συμβεί με εκπληκτική λεπτομέρεια.

Το γεγονός ότι θυμάται τι συνέβη στη δωδέκατη μέρα της ζωής της είναι φυσικά αρκούντως εκπληκτικό: «Οι γονείς μου με έβαλαν στο κάθισμα του οδηγού (ιδέα του πατέρα μου) και με ξάπλωσαν για μια φωτογραφία. Ως νεογέννητο παιδί, ήμουν περίεργη για το κάλυμμα της θέσης και το τιμόνι που βρισκόταν από πάνω μου»!

Η 27χρονη σήμερα Αυστραλή από το Μπρίσμπεϊν εμφανίστηκε στο πρωινό μαγκαζίνο της βρετανικής τηλεόρασης «Good Morning Britain» για να αποκαλύψει τα όσα μοναδικά λαμβάνουν χώρα στον εγκέφαλό της. Η κοπέλα πάσχει από αυτισμό και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, έχει όμως και ιδιαίτερες ικανότητες. Ως φαν του «Χάρι Πότερ», θυμάται για παράδειγμα κάθε λέξη που έγραψε ποτέ η Ρόουλινγκ και στα εφτά βιβλία της σειράς!

Ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια μελετούν ήδη τις εξαιρετικές μνημονικές της ικανότητες, προσπαθώντας να αποκαλύψουν τους μηχανισμούς της μνήμης και τα μονοπάτια της…

Tags
Back to top button