Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

H Γερμανία ζητά από τον βρετανικό λαό να πάρει πίσω την απόφαση για το Brexit

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters η υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Μπριγκίτε Τσίπρις, «η ανάκληση της απόφασης της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ θα ήταν μια εξαιρετική εξέλιξη παρότι φαντάζει απίθανη».

Οι δηλώσεις της, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, συμφωνούν με ανάλογες δηλώσεις του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οι οποίοι έχουν πει ότι η πόρτα της ΕΕ παραμένει ανοιχτή για την Βρετανία μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.

«Θεωρώ ότι θα ήταν υπέροχο αν ανακαλούσαν την απόφαση για το Brexit», είπε η Τσίπρις σε συνέντευξή της.

«Ωστόσο, το σενάριο αυτό μου φαίνεται μη ρεαλιστικό».

Η Γερμανίδα υπουργός πρόσθεσε ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει τώρα να προχωρήσουν όπως είναι προγραμματισμένο με τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από το μπλοκ σχολιάζοντας ότι «αυτό δεν θα είναι εύκολο, αλλά είναι πιθανός ένας συμβιβασμός».

Οπως είπε η Τσίπρις, λυπήθηκε με την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ και επισήμανε έρευνες του υπουργείου της που έδειξαν ότι το Brexit είναι πιθανό να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία της Βρετανίας παρά σε εκείνη της Γερμανίας, της μεγαλύτερης στην Ευρώπη.

Ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit, ο Ντέιβιντ Ντέιβις, και ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ πρόκειται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από το μπλοκ την Δευτέρα.

Tags
Back to top button