Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η φέτα βάζει εμπόδια στη Βρετανία όσον αφορά το Brexit

Η ελληνική φέτα, το ζαμπόν από την Πάρμα, το γαλλικό κονιάκ και οι μπύρες του Βελγίου μοιάζουν να αποτελούν το τελευταίο εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Βρετανία όσον αφορά το Brexit. 

Κι αυτό γιατί οι Βρυξέλλες απαιτούν από το Λονδίνο να υιοθετήσει μια νομοθεσία στη λογική της προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης που ισχύει στη Γηραιά Ήπειρο και προστατεύει από την αντιγραφή χιλιάδες φαγητά και ποτά.

Ο διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ τόνισε ότι οι γεωγραφικές ενδείξεις είναι ένα από τα θέματα που θα πρέπει να λυθούν πριν να υπάρξει μια συμφωνία για Brexit, συμπεριλαμβανομένης της μεταβατικής περιόδου διάρκειας 21 μηνών.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη το θέμα της προστασίας της ταυτότητας φαγητών και ποτών φαίνεται ότι «εξελίσσεται σε άλλο ένα δύσκολο θέμα στο οποίο η Μεγάλη Βρετανία δεν έχει ξεκάθαρη θέση.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία ένδειξη για το αν προτίθενται να παρέχουν αυτή την προστασία στην αγορά τους μετά το Brexit» πρόσθεσε ο ίδιος διπλωμάτης, σύμφωνα με τον Guardian.

Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, διπλωμάτες από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα, τις χώρες, δηλαδή, που έχουν χιλιάδες προϊόντα υπό την «ομπρέλα» των ΠΟΠ, πιέζουν για αποτελέσματα τους διαπραγματευτές. «Μην υποτιμάτε την ευαισθησία πίσω από τέτοια ζητήματα» πρόσθεσε ο Ευρωπαίος υψηλόβαθμος διπλωμάτης.

Στην κατηγορία των ΠΟΠ περιλαμβάνονται περισσότερα από 3.300 προϊόντα. Με αυτή τη νομοθεσία οι Βρετανοί δεν μπορούν να αποκαλούν σαμπάνια το ανθρακούχο κρασί και οι Δανοί φέτα το λευκό τυρί τους.

Tags
Back to top button