Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Βραζιλία αλλάζει σελίδα: Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου ορκίστηκε νέος πρόεδρος της χώρας

Πρόεδρος της Βραζιλίας ορκίστηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, που είχε εκλεγεί με μεγάλη διαφορά στις 28 Οκτωβρίου.

Ο δεξιός πρόεδρος, πρώην στρατιωτικός ορκίστηκε στην πρωτεύουσα Μπραζίλια.

Ο νέος πρόεδρος οφείλει τη νίκη του στις υποσχέσεις του περί πάταξης της διαφθοράς και της εγκληματικότητας στη Βραζιλία, δύο πληγές που έχουν πάρει εφιαλτικές διαστάσεις.

Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μισέλ, μετέβη από τον καθεδρικό ναό της Μπραζίλια στο Κογκρέσο με ένα ανοιχτό vintage Rolls Royce. Τον συνόδευε ιππικό σε άσπρα άλογα, ενώ υπήρχαν φρουροί ασφαλείας, εν μέσω πλήθους υποστηρικτών που τον επευφημούσε.

Μάλιστα, πολλοί υποστηρικτές του πήγαν στην πρωτεύουσα από πολλές περιοχές, μόνο και μόνο για να παρευρεθούν στην ορκωμοσία.

Εκ μέρους των ΗΠΑ, στην τελετή ορκωμοσίας παρευρέθη ο υπουργός Εξωτερικών, Μαικ Πομπέο. Επίσης, παρέστησαν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Από τους Ευρωπαίους ηγέτες, μόνον ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έδωσε το παρών.

Ο Μπολσονάρου ακύρωσε τις προσκλήσεις των αριστερών κυβερνήσεων της Κούβας, της Νικαράγουας και της Βενεζουέλας.

Αν και ο Μπολσονάρου αυτοπαρουσιάζεται ως πολιτικό outsider, πριν εκλεγεί είχε επτά θητείες στην κάτω βουλή του Κογκρέσου και τη Βουλή των αντιπροσώπων, ενώ βρέθηκε κατά καιρούς σε διαφορετικά πολιτικά κόμματα.

Πριν γίνει πολιτικός, υπηρέτησε στον στρατό της Βραζιλίας ως αλεξιπτωτιστής, ενώ ανέβηκε στη θέση του διοικητή, ενώ θεωρείται ότι οι σχέσεις του με τον στρατό είναι πολύ στενές. Παράλληλα, έχει εκφράζει τη νοσταλγία του για την περίοδο που τη Βραζιλία διοικούσε δικτατορικά ο στρατός.

Κατά την προεκλογική εκστρατεία, τον Σεπτέμβριο, μαχαιρώθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί για πάνω από ένα μήνα για να αναρρώσει.

Σημεία-κλειδιά της προεκλογικής του εκστρατείας ήταν η μάχη κατά της διαφθοράς και του εγκλήματος, στοχεύοντας ευθέως σε κορυφαίους επιχειρηματίες και πολιτικούς, όπως ο φυλακισμένος πρώην πρόεδρος Λούλα ντα Σίλβα. Λίγες ημέρες μετά την εκλογή του επέλεξε τον πιο διάσημο δικαστή κατά της διαφθοράς, τον Σέρτζιο Μόρο, ως υπουργό Δικαιοσύνης, αν και στο παρελθόν, ο τελευταίος δήλωσε ότι δεν είχε σκοπό να εμπλακεί με την πολιτική.

Παράλληλα, θέλει να απελευθερώσει την οπλοκατοχή, ώστε οι έντιμοι πολίτες να μπορούν να κουβαλούν όπλα και να προστατεύουν τους εαυτούς τους.

Tags
Back to top button