Οι δήμαρχοι των περιοχών που έχουν ''πληγεί'' από την πετρελαιοκηλίδα μιλούν για αυτή.
Ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, είπε πως απευθύνθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να υπάρξει ανάλυση υδάτων από τις παραλίες του Δήμου και ενημέρωση των πολιτών και εισέπραξε την απάντηση πως «είναι Σαββατοκύριακο και δεν κάνουμε αναλύσεις»!
Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης είπε απευθυνόμενος στην ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας «δεν μπορεί όμως να έγιναν όλα καλά κ. Υπουργέ. Δεν μπορεί να πήγαμε όλοι καλά. Εκτός αν πράγματι - δεν έχω την επιστημονική γνώση - προκύπτει από την επιστήμη ότι ένα τέτοιο μικρό ναυάγιο μπορεί να επιφέρει τέτοια καταστροφή ακόμα κι αν όλοι έκαναν τα πάντα σωστά. Από εκεί και πέρα πράγματι κάναμε συνεδριάσεις και συντονιστικά. Έχουμε ενημέρωση.
Το σημερινό e-mail βέβαια για το να κάνουν οι Δήμοι φράγματα δεν είναι υλοποιήσιμο. Τα κονδύλια δεν υπάρχουν. Θα έχουμε προβλήματα με τους επιτρόπους».
Ο κ. Διονύσης Χατζηδάκης, δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου ανέφερε πως «ξέφυγαν τα πράγματα και δεν μπορεί πλέον να τα μαζέψει κανείς. Αν αλλάξει ο άνεμος και έρθει Νοτιάς θα μας έρθουν πάλι τα πετρέλαια. Πρέπει να συμμετέχουν κι άλλα τέσσερα απορρυπαντικά πλοία για να μαζευτούν οι κηλίδες». Επίσης, ο κ. Γιώργος Παπανικολάου, δήμαρχος Γλυφάδας υποστήριξε πως «το ερώτημα είναι αν του χρόνου θα είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε την γαλάζια σημαία. Δημοσιεύσαμε βίντεο που δείχνει να υπάρχουν υπολείμματα μαζούτ στον πυθμένα και υπάρχει κίνδυνος στερεοποίησης»
Ο υπαξιωματικός του Λιμενικού Σώματος Αλέξανδρος Λαγουρός ανέφερε ότι τα αποτελέσματα των μελετών του ΕΛΚΕΘΕ θα καθυστερήσουν για να προσθέσει «Δεν θα παραδοθεί καμία ακτογραμμή αν δεν συνταχθεί πρακτικό καλής εκτέλεσης εργασιών που θα υπογραφεί από τους αναδόχους εργασιών, εκπρόσωπους αρχής και τοπικής αυτοδιοίκησης. Αν δεν συνταχθεί πρακτικό δεν θα αποδοθούν στους Δήμους οι ακτογραμμές».