Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η απάντηση της Τράπεζας της Γαλλίας για το κλείσιμο των λογαριασμών της Μαρίν Λεπέν

Το κλείσιμο σειράς τραπεζικών λογαριασμών του Εθνικού Μετώπου (FN) από την Societe Generale δεν υπαγορεύθηκε από πολιτικά κίνητρα και κατά συνέπεια η γαλλική τράπεζα δεν παραβίασε την κείμενη νομοθεσία, αποφάνθηκε η Τράπεζα της Γαλλίας, στην οποία προσέφυγε το καθαρά δεξιό κόμμα και ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

«Το κλείσιμο των λογαριασμών του Εθνικού Μετώπου δεν παραπέμπει σε παραβίαση των υποχρεώσεων των τραπεζών και δεν συνιστά διακριτική μεταχείριση», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας της Γαλλίας.

Η Societe Generale επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ζήτησε από το Εθνικό Μέτωπο το κλείσιμο των λογαριασμών του, προκαλώντας το κόμμα και την πρόεδρό του Μαρίν Λεπέν να καταγγείλουν «τραπεζική φάτουα» και να ανακοινώσουν την πρόθεσή τους να καταθέσουν προσφυγή κατά του μέτρου. Από την πλευρά της η τράπεζα ανακοίνωσε ότι η απόφασή της είχε τραπεζικά και όχι πολιτικά κίνητρα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα της Γαλλίας επελήφθη της υπόθεσης κατόπιν προσφυγής του υπεύθυνου οικονομικών του Εθνικού Μετώπου Ουαλεράν Σεν Ζιστ και του υπουργού Οικονομικών και Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ, ο οποίος θέλησε «να εξακριβώσει εάν εφαρμόσθηκε ο νόμος».

Η Τράπεζα της Γαλλίας δεν διεξήγαγε επίσημη έρευνα, αλλά απλή ανάλυση των στοιχείων βασιζόμενη σε «προφορικές επαφές» με τον κ. Σεν Ζιστ και την Societe Generale και έφθασε στο συμπέρασμα ότι η τράπεζα τήρησε το ρυθμιστικό πλαίσιο.

Σημειώνεται ότι η  Τράπεζα της Γαλλίας δεν διατύπωσε άποψη ως προς την υπόθεση της HSBC, η οποία ζήτησε το κλείσιμο του προσωπικού λογαριασμού της Μαρίν Λεπέν, αφού δεν ερωτήθηκε για το θέμα, αλλά διευκρίνισε ότι βρίσκεται σε επαφή με την τράπεζα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button