Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

H-20: Κινεζικό το πρώτο stealth στρατηγικό βομβαρδιστικό εκτός ΗΠΑ-Μπορεί να αφανίσει τη Χαβάη σε 10 λεπτά

Όπως είναι ευρέως γνωστό, οι στρατιωτικές δυνατότητες της Κίνας αναπτύσσονται με τρομαχτικούς ρυθμούς. Σε δέκα χρόνια από σήμερα ο κινεζικός στρατός εκτιμάται πως θα διαθέτει οπλικά συστήματα και πλατφόρμες ισχυρότερες από αυτές των Ηνωμένων Πολιτειών, του μεγαλύτερου ανταγωνιστή του Πεκίνου.

Εκτός από τα συμβατικά της οπλικά συστήματα η Κίνα εκσυγχρονίζει και την πυρηνική της τριάδα, σχεδιάζοντας τρομερά συστήματα που θα δρουν ως αποτρεπτικά μέσα έναντι των εχθρών της. Σήμερα ένα από τα πιο φιλόδοξα τέτοια προγράμματα είναι το πολλά υποσχόμενο στρατηγικό βομβαρδιστικό χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth) Xi’an H-20.

Αυτό το βομβαρδιστικό, όταν γίνει επιχειρησιακό, θα διασφαλίζει πως η Κίνα θα μπορεί να παραδίδει πυρηνικά πλήγματα (και συμβατικά) σε τεράστιες αποστάσεις και σχεδόν απαρατήρητα.

Οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα του κόσμου σήμερα που διαθέτει stealth βομβαρδιστικό. Μιλάμε φυσικά για το B-2 Spirit, το οποίο χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα έναντι των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη.

Γιατί η Δύση Τρέμει το H-20;

Το κινεζικό βομβαρδιστικό H-20, το οποίο φαίνεται πως βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη, ανησυχεί την Δύση για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο κύριος όμως είναι η αναφερόμενη ικανότητά του να παραδίδει καταστροφικά πλήγματα σε μέγιστο βεληνεκές 13.000 χιλιομέτρων χωρίς την ανάγκη εναέριου ανεφοδιασμού. 

Αυτό σημαίνει πως εάν ανεφοδιαστεί με καύσιμο εν πτήσει ένα κινεζικό H-20 θα μπορούσε να πετάξει από την κινεζική ενδοχώρα μέχρι την αμερικανική Χαβάη, πιθανώς βομβαρδίζοντάς την.

Άλλη μία τρομαχτική τεχνική προδιαγραφή της πλατφόρμας είναι η χωρητικότητα όπλων της, η οποία φτάνει τους 40 τόνους πυρομαχικών. Αυτό σημαίνει πως στους τομείς της εμβέλειας και της χωρητικότητας όπλων το H-20 βρίσκεται σε παρόμοιο επίπεδο με το αμερικανικό B-2 Spirit.

Το Πεκίνο στοχεύει να ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στην ποσότητα. Οι ΗΠΑ διαθέτουν σήμερα περιορισμένο αριθμό B-2 Spirit και αναμένεται να παράξουν λίγα B-21 Raider (βομβαρδιστικά επόμενης γενιάς), όμως η Κίνα έχει βλέψεις για μαζική παραγωγή του H-20 έτσι ώστε να υπερνικήσει όλους τους εχθρούς της.

Δεδομένων αυτών και λαμβάνοντας υπόψη πως ο αμερικανικός στρατός διαθέτει βάσεις εντός της εμβέλειας του H-20, όταν το κινεζικό βομβαρδιστικό γίνει επιχειρησιακό οι αμερικανικές δυνάμεις στον Ειρηνικό σίγουρα θα βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή.

 

Tags
Back to top button