Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Guardian: Τα σκυλιά στο Τσερνόμπιλ επέζησαν και οι απόγονοί τους ζουν εκεί σήμερα

Περίπου 300 αδέσποτα σκυλιά ζουν στην αποκλεισμένη περιοχή του Τσερνόμπιλ σήμερα. Μετά το πυρηνικό ατύχημα του 1986 οι κάτοικοι δεν είχαν το δικαίωμα να φέρουν μαζί τους τα κατοικίδια ζώα τους και πολλά σκυλιά από διάφορες ράτσες έμειναν πίσω.

Σήμερα, οι απόγονοί τους εξακολουθούν να περιφέρονται στην περιοχή και ενώ η ζωή τους δεν είναι εύκολη, αποτελούν την ανεπίσημη μασκότ της περιοχής και ένα παράδειγμα «καλοσύνης και συνεργασίας», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της βρετανικής Guardian.

Τα 300 αδέσποτα σκυλιά κατοικούν στην ζώνη αποκλεισμού του Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας, με έκταση 2.600 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 1986, πολλά σκυλιά προσπαθούσαν να μπουν στα λεωφορεία που εκκένωναν τους κατοίκους, και τα κυνηγούσαν για ώρα. Οι στρατιώτες τα έδιωχναν και αργότερα επέστρεψαν να πυροβολήσουν τα εγκαταλελειμμένα ζώα, αν και πολλές οικογένειες πραγματοποίησαν έκκληση να μην σκοτωθούν τα κατοικίδιά τους.

Ορισμένα σκυλιά επιβίωσαν και οι απόγονοί τους ζουν εκεί σήμερα. Οι ζωές τους είναι σύντομες και σκληρές, με αυξημένα επίπεδα ακτινοβολίας στο τρίχωμά τους και μειωμένο προσδόκιμο ζωής, που συνήθως δεν ξεπερνά τα έξι έτη.

Ωστόσο οι φρουροί έχουν κατασκευάσει μικρά σπίτια για σκύλους που κατοικούν κοντά στα σημεία ελέγχου, και η αμερικανική μη κερδοσκοπική οργάνωση Clean Futures Fund έχει δημιουργήσει τρεις κτηνιατρικές κλινικές, όπου τα ζώα εμβολιάζονται, στειρώνονται και κτηνίατροι χειρίζονται τα έκτακτα περιστατικά. Οι επισκέπτες της περιοχής επιτρέπεται να αγγίζουν τα ζώα και να τους φέρονται με την ίδια φροντίδα που θα έδειχναν υπό άλλες συνθήκες.

Tags
Back to top button