Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Guardian: «Επίθεση γοητείας» η επίσκεψη Καρόλου στην Ελλάδα - «Έρχεται να γιατρέψει παλιές πληγές»

Η ιστορική επίσημη επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου, μετά της συζύγου του Καμίλα Πάρκερ στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από την εφημερίδα Guardian ως «Επίθεση γοητείας». 

Μια επίσκεψη που αποσκοπεί στην ανάδειξη των στρατιωτικών και ναυτικών δεσμών των δύο χωρών, στη βελτίωση των διμερών σχέσεων με φόντο τις ολοένα και πιο περίπλοκες διαπραγματεύσεις για το Brexit, αλλά και στην επούλωση παλιών πληγών, «όπως άφησε ο πρίγκιπας να εννοηθεί», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

«Η Ελλάδα είναι μια από τις λίγες χώρες (και το μόνο κράτος-μέλος της ΕΕ) που δεν έχει επισκεφθεί επισήμως η βασίλισσα. Ο δούκας του Εδιμβούργου -Έλληνας πρίγκιπας που γεννήθηκε στην Κέρκυρα- αναγκάστηκε να φύγει μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1923, με τον πατέρα του, πρίγκιπα Ανδρέα, μόλις να γλιτώνει την καταδίκη σε θάνατο και την εκτέλεση. Το αρνητικό κλίμα στις σχέσεις επιτάθηκε όταν οι Έλληνες ψήφισαν σε δημοψήφισμα το 1974 για την κατάργηση της μοναρχίας ανατρέποντας τον βασιλιά Κωνσταντίνο», γράφει ο Guardian.

Η βρετανική εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις του καθηγητή Κέβιν Φέδερστοουν, επικεφαλής του Hellenic Observatory του Londons School of Economics:

«Η επίσκεψη του Καρόλου ως φυσικού διαδόχου του θρόνου μπορεί να αποφορτίσει τις εντάσεις εκ μέρους μιας οικογένειας που νιώθει αδικημένη από την εκθρόνιση ενός δικού της. Ο Κωνσταντίνος είναι οικείος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, αλλά ακόμη και αυτός έχει συμβιβαστεί με την πραγματικότητα. Τώρα πρέπει να κάνουν το ίδιο και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ».


 

Tags
Back to top button