Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Γ.Τούντας: «Όταν το rapid test βγαίνει αρνητικό δεν πρέπει να εφησυχάζουμε - Πολλά βγαίνουν ψευδώς αρνητικά»

Ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Τούντας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του τόνισε πως «όταν το τεστ βγαίνει αρνητικό δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να θεωρούμε ότι μας δίνει διαβατήριο ελευθερίας καθώς πολλά βγαίνουν ψευδώς αρνητικά. Αν έχουμε συμπτώματα κορωνοϊού θα πρέπει να πηγαίνουμε για μοριακό τεστ».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι self και rapid τεστ είναι το ίδιο πράγμα αλλά εξήγησε τις διαφορές τους.

«Η διαφορά είναι ότι το self τεστ το κάνουμε μόνοι μας, ενώ το rapid μας το κάνει ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας υγείας, οπότε το κάνει πιο σωστά, η μπαγκέτα μπαίνει πιο βαθιά στην μύτη, έτσι παίρνουμε καλύτερα το δείγμα που χρειάζεται για να γίνει η εξέταση, ενώ όταν το κάνουμε μόνοι μας είμαστε περισσότερο διστακτικοί και δεν το κάνουμε πολλές φορές σωστά. Αυτό που καθιστά αυτά τα τεστ χρήσιμα, είναι όταν βγαίνουν θετικά, όπου καταλαβαίνουμε αμέσως ότι υπάρχει μόλυνση».

Ο καθηγητής παραμένει υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, καθώς έπρεπε να είχε ξεκινήσει νωρίτερα στις κατηγορίες που επιβλήθηκε το καλοκαίρι, ενώ θα έπρεπε να έχει επεκταθεί, είπε και σε άλλες, στους άνω των 50 ετών και σε εργαζόμενους που έρχονται σε καθημερινή επαφή με πολλά άτομα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα μέτρο που θα πρέπει να το ξαναδούμε, γιατί δεν νομίζω αν είναι το πιο ρεαλιστικό σενάριο αυτή η αισιοδοξία που υπάρχει πως στις επόμενες λίγες ημέρες θα δούμε την κορύφωση και μετά την αποκλιμάκωση», είπε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Tags
Back to top button