Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γουίνι Μαντέλα: «Έφυγε» σε ηλικία 81 ετών η 2η σύζυγος του εκλιπόντος Νοτιοαφρικανού προέδρου

Η δεύτερη σύζυγος του εκλιπόντος Νοτιοαφρικανού προέδρου, Νέλσον Μαντέλα, Γουίνι, «έφυγε» σε ηλικία 81 ετών.

Η Nomzamo Winifred Madikizela, όπως ήταν το πλήρες όνομά της, υπήρξε μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της εκστρατείας κατά του Απαρτχάιντ.

Γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου του 1936 στο Ανατολικό Ακρωτήριο της Νοτίου Αφρικής, που τότε λεγόταν ακόμη Τρανσκέι. Ο πατέρας της ήταν καθηγητής της Ιστορίας και η ίδια ονειρευόταν να σπουδάσει κοινωνική λειτουργός. Το 1953 άφησε τη γη της φυλής των Ζόσα, για το Γιοχάνεσμπουργκ. 

Την εποχή των σπουδών της γνώρισε τον νεαρό και γεμάτο πάθος δικηγόρο Νέλσονα Μαντέλα, που μόλις έβγαινε από έναν αποτυχημένο γάμο. Μετά από δυο χρόνια σχέσης έγιναν ανδρόγυνο και συναγωνιστές.

Η φωτογραφία που κρατιούνται χέρι χέρι με τον Νέλσον Μαντέλα, όταν εκείνος αποφυλακίστηκε 27 χρόνια μετά έμεινε στην ιστορία και το ζευγάρι έγινε σύμβολο του αγώνα κατά του Απαρτχάιντ. 

Ωστόσο, τα επόμενα χρόνια η φήμη της «Mama Winnie» σπιλώθηκε, τόσο νομικά, όσο και πολιτικά. 

Η οικογένειά της αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση αργότερα μέσα στην ημέρα.

Tags
Back to top button