Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Goldman Sachs: Η επάνοδος στην κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών θα πάρει καιρό

Η επάνοδος στην κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών, θα πάρει καιρό, σύμφωνα με την Goldman Sachs. Όπως εκτιμά, οι τράπεζες θα φθάσουν μόνο το νεκρό σημείο (break even) στα αποτελέσματα του 2016. Σε σημερινή της έκθεση για τις ελληνικές τράπεζες με τίτλο «Οι πολιτικές σκιάζουν τις προοπτικές ανάκαμψης των ελληνικών τραπεζών», η Goldman περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα (αγορά, ελληνικά ομόλογα, τραπεζικές μετοχές) και δίνει σύσταση αγοράς μόνο για την μετοχή της Alpha Bank με τιμή – στόχο τα 2,60 ευρώ. Για τις υπόλοιπες 3 μετοχές η σύσταση είναι ουδέτερη με τιμές – στόχους 0,30 ευρώ – Εθνική Τράπεζα, 0,25 ευρώ – Πειραιώς και 0,85 ευρώ – Eurobank. 

Όπως σημειώνει στον πρόλογο η έκθεση: «Οι καθυστερήσεις στο δεύτερο πρόγραμμα αξιολόγησης, σε συνδυασμό με το πολύπλοκο πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, το εκλογικό ημερολόγιο της Ευρώπης και η έλλειψη συμφωνίας στην διατηρησιμότητα του ελληνικού χρέους μεταξύ των δανειστών συνεισέφεραν στις διακυμάνσεις και στο άνοιγμα του Spread των ελληνικών ομολόγων. Οι αποδόσεις των δεκαετών ελληνικών ομολόγων αυξήθηκαν πάνω από 50 μονάδες βάσης αφού για πολύ λίγο είχαν πέσει κάτω από 7% τον Ιανουάριο. Οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές έπεσαν 20% αυτή την περίοδο και τώρα βρίσκονται μεταξύ 17-43% χαμηλότερα από τα επίπεδα τιμών της ανακεφαλαιοποίησης».

Τα τρία σημεία- «κλειδιά» για την Goldman Sachs είναι πρώτον, η ρευστότητα καθώς οι καταθέσεις να αργούν να επιστρέψουν, ενώ η ΕΚΤ και το Ela είναι ακόμη κρίσιμα. Δεύτερο στοιχείο είναι η ποιότητα του ενεργητικού, όπου το απόθεμα των NPES μένει σταθερό, αλλά τα πλάνα μείωσης δεν έχουν ελεχθεί. Σε ότι αφορά την κερδοφορία, η Goldman Sachs αναμένει μόνο να φθάσουν το break even το 2016, ενώ η επάνοδος στην κερδοφορία θα αργήσει.

Tags
Back to top button