Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γκρουέφσκι: «Ο Ζάεφ είχε ορκιστεί στα παιδιά του ότι δε θα άλλαζε το όνομα της Μακεδονίας - Μεγάλη απάτη η Συμφωνία»

Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρουέφσκι άσκησε δριμεία κριτική στον Ζόραν Ζάεφ με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. Συγκεκριμένα ανέφερε πως ο Ζάεφ είχε ορκιστεί στα παιδιά του να μην αλλάξει το όνομα, αλλά τελικά το έκανε, ενώ σημείωσε πως οι Έλληνες πολιτικοί εκμεταλλεύτηκαν τις συνθήκες και επέβαλαν αυτή τη δυσμενή Συμφωνία.

Ο Γκρουέφσκι, που διέφυγε από τα Σκόπια μετά την καταδίκη του για διαφθορά, κατηγόρησε τον Ζάεφ ότι υπήρξε ανέντιμος. «Ο λαός νιώθει ότι τους ξεγέλασε. Σε συγκεντρώσεις, ο Ζάεφ έλεγε ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αλλάξει το όνομα της Μακεδονίας, ορκίστηκε ακόμη και στα παιδιά του. Είναι μεγάλη απάτη», δήλωσε στο σέρβικο κανάλι Pink.

«Οι Έλληνες πολιτικοί είδαν μια ευκαιρία που εμφανίζεται μια φορά σε 100 χρόνια και την εκμεταλλεύτηκαν για να επιβάλουν μία δυσμενή συμφωνία», υποστήριξε ακόμη ο Γκρουέφσκι και συμπλήρωσε: «Η Συμφωνία αναφέρει ότι όλη η αρχαία ιστορία σχετίζεται αποκλειστικά με την Ελλάδα και η άλλη πλευρά- εμείς- δεν έχουμε καμία σχέση με αυτή».

Ο Γκρουέφσκι αναφέρθηκε και στη διαφυγή του από τα Σκόπια, δηλώνοντας ότι η Σερβία δεν είχε καμία εμπλοκή σε αυτό. «Από τα Τίρανα, μέσω Μαυροβουνίου και Σερβίας, έφτασα στην Ουγγαρία. Ούγγροι διπλωμάτες παρείχαν το ταξίδι, κάτι που είναι ήδη γνωστό», είπε ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων.

 

Tags
Back to top button