Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γκ. Έτινγκερ: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τον Προϋπολογισμός... λόγω Brexit

Ο συνδυασμός του Brexit και νέων προκλήσεων, όπως η ευρωπαϊκή άμυνα, θα δημιουργήσουν μια «τρύπα» έως 20 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προειδοποίησε σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος Προϋπολογισμού, Γκίντερ Ετινγκερ.

«Μόνο η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου μας αφήνει ένα έλλειμμα εισπράξεων κατ' ελάχιστον 10 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως», υπενθύμισε ο Γκίντερ Έτινγκερ σε κείμενό του που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα της Επιτροπής.

«Ταυτοχρόνως οφείλουμε να χρηματοδοτήσουμε νέα καθήκοντα όπως η άμυνα, η εσωτερική ασφάλεια», πρόσθεσε ο επίτροπος εκτιμώντας ότι «η συνολική τρύπα μπορεί συνεπώς να είναι μέχρι και δύο φορές μεγαλύτερη».

Αναμένεται ότι θα υπάρξει έτσι διαφορά μέχρι 20 δισεκατομμυρίων ευρώ ανάμεσα στο νέο επίπεδο των εισπράξεων και αυτό των απαραίτητων ετήσιων δαπανών, σύμφωνα με τον Έτινγκερ, ο οποίος πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα τις σκέψεις του για το μέλλον των οικονομικών της ΕΕ των 27.

Τα κράτη μέλη θα πρέπει συνεπώς να κάνουν μια ξεκάθαρη επιλογή, σύμφωνα με τον επίτροπο, ανάμεσα στην αναζήτηση νέων πόρων και τη μείωση των φιλοδοξιών του προϋπολογισμού της ΕΕ.

Tags
Back to top button