Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γιούνκερ για μεταναστευτικό: «Χρειαζόμαστε περισσότερη αλληλεγγύη στην Ευρώπη»

Αλλαγή πορείας για το μεταναστευτικό υπαινίσσεται ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς μαίνεται η διαμάχη για την κατανομή των προσφύγων στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», ο Γιούνκερ σχεδιάζει αλλαγές στον πολιτική των προσφύγων με βάση τα όσα άφησε να εννοηθούν πριν αλλά και στη διάρκεια της συνόδου κορυφής στο Σάλτσμπουργκ.

Για την γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο πρόεδρος της Κομισιόν φέρνει αλλαγές στο παιχνίδι.

«Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επέμεινε στο ότι οι χώρες που αρνούνται να υποδεχθούν πρόσφυγες πρέπει να μοιραστούν το βάρος με άλλους τρόπους. Χρειαζόμαστε περισσότερη αλληλεγγύη στην Ευρώπη. Αυτή δεν είναι απλά μια φράση κενή περιεχομένου», είπε προσερχόμενος στο δείπνο της συνόδου. Ωστόσο...«μια υποχρεωτική ποσόστωση για την υποδοχή των προσφύγων έχει παραλύσει την Ε.Ε εδώ και χρόνια. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει σύντομα», υποστήριξε λίγο αργότερα. 

«Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπαινίσσεται ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην πολιτική των προσφύγων στην ΕΕ. Λίγες ώρες από τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε στο Σάλτσμπουργκ, απομακρύνθηκε από τη θέση ότι όλες οι ευρωπαικές χώρες θα πρέπει να συμμετέχουν στην κατανομή των προσφύγων. Αντ 'αυτού, κάλεσε τις χώρες που δεν επιθυμούν να λάβουν πρόσφυγες να συνεισφέρουν οικονομικά», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

«Κάποιοι παίρνουν πρόσφυγες. Όσοι δεν το θέλουν, δεν μπορούν - αν και το οφείλουν - θα πρέπει να κινηθούν στο πλαίσιο της αλληλεγγύης», δήλωσε ο Γιούνκερ λίγες ώρες πριν από τη σύνοδο κορυφής. Λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει αλληλεγγύη, αντιμετωπίζει τις ανατολικές χώρες της Ε.Ε, όπως αυτές θέλουν, με μία «ευέλικτη αλληλεγγύη» -δηλαδή οικονομική συνεισφορά αντί προσφύγων», σχολιάζει το δημοσίευμα. Η γερμανική εφημερίδα «Bild» υποστηρίζει επίσης πως ο Γιούνκερ απογοητεύτηκε από την εξέλιξη της συνόδου κορυφής στο Σάλτσμπουργκ.

Tags
Back to top button