Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γιοχάνες Χαν: «Χρειάζεται νέα στρατηγική της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία»

Η συμπεριφορά της Τουρκίας αναγκάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση να αλλάξει στάση αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της Άγκυρας, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν.

«Πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα οι χώρες μέλη να συζητήσουν ποιες θα είναι οι στρατηγικές επιπτώσεις αυτής της συμπεριφοράς. Μακροπρόθεσμα απλώς το να αποφεύγουμε το ζήτημα δεν αποτελεί πολιτική στρατηγική», επεσήμανε ο Χαν μιλώντας στη Suddeutsche Zeitung.

«Η ανάμειξη του (Τούρκου) προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εθνικές εκλογές μιας χώρας καθώς και τα αιτήματα έκδοσης φερόμενων πολιτικών αντιπάλων του είναι απαράδεκτα», τόνισε ο Αυστριακός επίτροπος.

Ο Χαν αναφερόταν στην υπόθεση του τουρκικής καταγωγής Γερμανού συγγραφέα Ντογάν Ακανλί ο οποίος συνελήφθη στην Ισπανία έπειτα από διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει εναντίον του η Άγκυρα. Ισπανικό δικαστήριο αποφάσισε ωστόσο να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Οι αποπομπές και οι συλλήψεις χωρίς νομική βάση που γίνονται στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 αποδεικνύουν ότι η τουρκική ηγεσία «προφανώς δεν είναι διατεθειμένη να αναθεωρήσει την πορεία της, η οποία την φέρνει ολοένα και πιο μακριά από την Ευρώπη», επέκρινε ο Χαν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button