Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Γ.Ιωαννίδης: «Η Ελλάδα θα βγει τελευταία από την πανδημία του Covid-19»!

Ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ Γ.Ιωαννίδης δήλωσε ότι «η Ελλάδα, θα είναι ουραγός στην έξοδο από την πανδημία η Ελλάδα βρίσκεται στην 35η θέση παγκοσμίως από την αρχή της πανδημίας σε αριθμό νεκρών ανά εκατομμύριο πληθυσμού και πιθανότατα θα σκαρφαλώσει έτι περαιτέρω «στην 25 έως 30ή ή ακόμη και πιο ψηλά καταγράφοντας μια υγειονομική τραγωδία».

Και συνεχίζει σε προδημοσίευση της νέας μετα-ανάλυσής του στο MedRxiv ότι η θνησιμότητα από τη λοίμωξη του Covid (Infection Fatality Rate) ανέρχεται για τις ηλικίες από 0 έως 19 ετών μόλις στο 0,0013%, ενώ για τους άνω των 70 ετών κυμαίνεται μεταξύ του 2,9% έως το 4,9%.

Όπως σημειώνουν οι συγγραφείς της έρευνας Γιάννης Ιωαννίδης και Κάθριν Αξφορς, «οι πρώιμες εκτιμήσεις του ποσοστού θνησιμότητας (Case Fatality Rate), δηλαδή του λόγου των θανάτων προς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στους ηλικιωμένους, ήταν εξαιρετικά υψηλές, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στη διασπορά του φόβου αλλά και στη σπουδή που καταγράφηκε για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όμως ο αριθμός των ατόμων που προσβλήθηκαν από τη νόσο ήταν πολύ μεγαλύτερος από τις καταγεγραμμένες περιπτώσεις.

Επομένως, το Infection Fatality Rate (IFR), η θνησιμότητα από τη λοίμωξη, είναι κατά πολύ χαμηλότερη.

Διαπιστώνεται παράλληλα πως η θνητότητα από τον Covid είναι εντυπωσιακά χαμηλότερη στους ηλικιωμένους που διαβιούν εντός της κοινότητας, σε αντιδιαστολή με τους ηλικιωμένους που ζουν στους οίκους ευγηρίας καθώς και στις αντίστοιχες μονάδες φροντίδας.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η θνησιμότητα από τη λοίμωξη σε αυτήν την ηλικιακή διαστρωμάτωση καταγράφει τη διακύμανση μεταξύ του 2,9% και του 4,9%».

 

Tags
Back to top button